...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה במרק עגבניות וקישואים ו--- יפנית   12/11/2008 14:21

לבצק:
300 גרם סולת
1/4 כפית מלח
1 כוס מים

למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
300 גרם בשר קצוץ או טחון (אני הוספתי גם חזה עוף)
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה מתוקה (תוספת שלי, אמא שלי מכינה בלי)
קורט בהרט

למרק:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
4 קישואים חתוכים לטבעות
בדרך כלל אני מוסיפה גם דלעת (לא היה לי)
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור
2 ליטר מים
אפשר להוסיף למרק חתיכת עוף או חתיכת בשר עם עצם לטעם.

ההכנה:
מערבבים את הסולת, המים והמלח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בכפות ידיים רטובות ועורכים על מגש .

הכנת המלית:
סוחטים את הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה, הבשר, השמן והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
צרים גומה במרכז כדור בצק ודוחסים כף מהמלית. מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה חלקה ושלמה. מרטיבים את הידיים מידי פעם.

(לאחרונה אני מטגנת מעט את הבשר עם הבצל הקצוץ עד לשינוי הצבע, מוסיפה תבלינים ופטרוזיליה, מצננת וממלאה את הקובה).

הכנת המרק:
מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את העגבניות, הרסק, התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקישואים . מוסיפים למרק בזהירות את הקובה זו אחר זו . מבשלים כ-40-35 דקות.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..........ו--- איה12/11/2008 03:47
מרק קולורבי, תפו"א, קאשיו וחלב קוקוסו--- פלפלית
12/11/2008 09:23
קולורבי ממולא / הדי שרון ו--- פלפלית
12/11/2008 09:25
סלט קולורבי במיונז - על השולחן ו--- פלפלית
12/11/2008 09:26
סלט קולורבי ועוף ברוטב תאילנדי ו--- פלפלית
12/11/2008 09:28
קולורבי ממולא פטריות - חנה גרשוני, הארץ ו--- פלפלית
12/11/2008 09:31
עוגות סלמון ברוטב ו--- פלפלית
12/11/2008 10:16
סלט קולסלאו אוריינטלי ו--- פלפלית
12/11/2008 10:19
מאפינס אגוזים ופירות יער ו--- פלפלית
12/11/2008 10:21
ציר מרק עוף ו--- פלפלית
12/11/2008 10:23
רוטב איולי טרגון ו--- פלפלית
12/11/2008 12:03
אורז עם אטריות ביציםו--- etty
12/11/2008 13:03
עוגת כדורי שוקולד מרשימה וחגיגיתו--- etty
12/11/2008 13:17
פינוקי שוקולד ו--- etty
12/11/2008 13:22
קובה במרק עגבניות וקישואים ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
12/11/2008 14:21
ריבת קלמנטינות נהדרתו--- שמני  
12/11/2008 16:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן