...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת כדורי שוקולד מרשימה וחגיגיתו--- etty 12/11/2008 13:17

נלקח מתוך הבלוגיה: "cooknbake"

עוגת כדורי שוקולד - קרין גורן

התוספות/שינויים שלי יופיעו עם

מצרכים לתערובת כדורי השוקולד:
200 גר` שוקולד מריר
100 גר` חמאה
150 גר` סוכר (3/4 כוס) - מספיק 100 גר`
1 כוס חלב
100 גר` קוקוס טחון
2 כפות ליקר שוקולד
שורת בסקוויט פתי בר בהיר (כ-30 בסקוויטים).

לקרם וניל: לא מופיע במתכון המקורי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (250 גר`) גבינה לבנה 3% או 5% (אפשר גם יותר)

כ-10 בסקוויט פתי בר בטעם שוקולד
יין אדום מתוק או חלב

לקרם השוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה השתמשתי באחת
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל או דבש לא שמתי
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 כף ליקר שוקולד

לקישוט:
3 כפות קקאו לא שמתי

אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר והחלב עד לתערובת הומגנית.
בקערה גדולה שוברים את הבסקוויטים לחתיכות בינוניות.
שופכים את תערובת השוקלד לבסקוויטים ומערבבים.

שוטחים בתבנית פיירקס 33X21 ס"מ ומקפיאים לכחצי שעה.
אני הכנתי בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ עם שקף בהיקף.

מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ואינסטנט וניל, עד קבלת קרם אחיד.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מעבירים את הקרם לתבנית מעל השכבה הראשונה ומכניסים למקרר.

מכינים את קרם השוקולד - מקציפים את השמנת עם החלב והאינסטנט, מוסיפים את הליקר ומקציפים עוד כמה שניות.

טובלים עוגיות פתי בר בטעם שוקולד ביין אדום מתוק, ושמים על קרם הוניל.
מעל העוגיות מורחים את קרם השוקולד, מיישרים, מקשטים בשוקולד/סוכריות צבעוניות/קקאו... ומקררים היטב לפחות 4-5 שעות. עדיף להכין יום מראש.

מקבלים בקלי קלות עוגה מרשימה וחגיגית.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..........ו--- איה12/11/2008 03:47
מרק קולורבי, תפו"א, קאשיו וחלב קוקוסו--- פלפלית
12/11/2008 09:23
קולורבי ממולא / הדי שרון ו--- פלפלית
12/11/2008 09:25
סלט קולורבי במיונז - על השולחן ו--- פלפלית
12/11/2008 09:26
סלט קולורבי ועוף ברוטב תאילנדי ו--- פלפלית
12/11/2008 09:28
קולורבי ממולא פטריות - חנה גרשוני, הארץ ו--- פלפלית
12/11/2008 09:31
עוגות סלמון ברוטב ו--- פלפלית
12/11/2008 10:16
סלט קולסלאו אוריינטלי ו--- פלפלית
12/11/2008 10:19
מאפינס אגוזים ופירות יער ו--- פלפלית
12/11/2008 10:21
ציר מרק עוף ו--- פלפלית
12/11/2008 10:23
רוטב איולי טרגון ו--- פלפלית
12/11/2008 12:03
אורז עם אטריות ביציםו--- etty
12/11/2008 13:03
עוגת כדורי שוקולד מרשימה וחגיגיתו--- etty « הודעה נוכחית
12/11/2008 13:17
פינוקי שוקולד ו--- etty
12/11/2008 13:22
קובה במרק עגבניות וקישואים ו--- יפנית  
12/11/2008 14:21
ריבת קלמנטינות נהדרתו--- שמני  
12/11/2008 16:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן