...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רולדת עגבניות וגבינות מתובלות ו--- מרילין40   28/8/2011 15:57

הרולדה משלבת את טעמי העגבניה - פפריקה של הבצק עם הטעם הרענן של הגבינה - זה פשוט נ-ה-ד-ר!
בעיניי הבצק הזה הוא תגלית, כי הוא מאפשר לגלגל בו אין סוף ממרחים פיקאנטים ועשוי ממצרכים זמינים.

מקור המתכון מהבלוג הנפלא של איזבל (אצלי עם מספר שינויים)
http://pucebleue-jenreprendraibienunbout.blogspot.com/2008/08/biscuit-roul-la-tomate-et-aux-fines.html



מצרכים לבצק
3 חלבונים
3 חלמונים
120 מ"ל מים רותחים
15 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
30 גרם רסק עגבניות (כף בחודש תשיעי)
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
50 גרם קורנפלור
25 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה

מצרכים למילוי
250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
200 גרם שמנת חמוצה
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ (אפשר גם סגול)
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
חצי כוס עלי בזיליק קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים


מכינים את המילוי:
מערבבים את כל המצרכים. אני סיננתי את הגבינה עם השמנת בבד לפני שצירפתי את שאר המצרכים, אבל אפשר לדלג על השלב הזה

מכינים את בצק הרולדה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד
מקציפים את החלמונים עם המים הרותחים עד שהתערובת מכפילה את נפחה
תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ואת הרסק העגבניות.
מערבבים בקערה קטנה את הקמחים, התבלינים ואבקת האפיה ומוסיפים את התערובת לקערת ההקצפה. מקציפים מספר שניות, מכבים, ובעזרת מרית מערבבים היטב ובודקים שאין משקעי קמח בתחתית הקערה.
מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ויוצקים את הבלילה לתבנית גדולה של התנור (מרפרדים בנייר אפיה ומשמנים). אופים כ- 8 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב, מוציאים מהתנור ומגלגלים אותו על עצמו, עם נייר האפיה בפנים, לצורה של גליל ארוך. מכסים במגבת מטבח עד שמתקרר.

ממלאים
פותחים את הגליל, מחליקים את הגבינה המתובלת על פני כל הבצק ומגלגלים שוב, תוך כדי שמקלפים בעדינות את הבצק מנייר האפיה. שומרים במקרר ומגישים פרוס לפרוסות דקות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...............ו--- אורית(ה)28/8/2011 07:08

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת יום א’ו--- אימוש
28/8/2011 10:47
בורגול עם תחתית תפו"א בגירסה פרסית ו--- יפנית  
28/8/2011 15:20
רולדת עגבניות וגבינות מתובלות ו--- מרילין40   « הודעה נוכחית
28/8/2011 15:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן