...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור בקמח מלא, פקאנים וחמוציותו--- -- מרילין 4/11/2008 08:52

עוד גיוון ללחם שאור - אבל הפעם מסת הבצק כוללת גם
קמח מלא, דבר המעשיר את הערך התזונתי של הלחם. שילוב הקמח המלא
עם הפקאנים והחמוציות כבר נטעם לי מאוד כשהכנתי את
הלחמניות חמאה הנפלאות הלאה, וגם כאן - הטעם והמרקם מעולים
~
עוד שינוי בטכניקת העבודה: הפעם לא הוספתי את התוספות בשלב לישת
הבצק יחד עם הקמח, אלא בשלב עיצוב בכיכרות, כשהבצק תופח שנית. שמתי לב שטכניקה זו מבטיחה שהתוספות לא תמעכנה בזמן הלישה
ובכך הבצק יותר אוורירי ורך

מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
ארבע כוסות קמח לחם לבן
שתי כוסות קמח מלא
כף מלח
שני חופנים של פקאנים
שני חופנים של חמוציות
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
.
.
הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד את שני סוגי הקמח ואת המלח
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה
עד שמכפיל את נפחו - כשש / שבע שעות בחורף
~
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני חלקים
מרדדים כל חלק למלבן דק ומפזרים עליו פקאנים וחמוציות
מגלגלים לצורת נקניק ומעצבים לכיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי עד שעתיים וחצי בחורף


אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים עליהם מעט קמח מלא
בכל כיכר חורצים מספר חריצים בעזרת סכין חדה מאוד
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות
עד ששחום יפה, גם מלמטה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי ....................ו--- פלפלית4/11/2008 07:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחם שאור בקמח מלא, פקאנים וחמוציותו--- -- מרילין « הודעה נוכחית
4/11/2008 08:52
תמונה של הכיכרו--- -- מרילין  
4/11/2008 08:55
תמונה בפריסה ו--- -- מרילין  
4/11/2008 08:56
צ'ילי קון קרנה ו--- שרוניק
4/11/2008 10:40
פשטידת גבינה קלה וטעימה ו--- הדר  
4/11/2008 10:43
רצועות הודו נקבה עם פטריות ו--- שרוניק   
4/11/2008 11:19
אגס ביין ופנקוטה על בסיס מרנג ו--- שרוניק
4/11/2008 11:29
אגסים ביין על מצע בצק עלים ו--- שרוניק
4/11/2008 11:31
עוגת אפרסקים ופירוריםו--- גדולה  
4/11/2008 11:33
דג ברוטב חרדל ודבש ו--- שרוניק
4/11/2008 11:36
חזה עוף בתנור על עגבניות שרי צלויות ו--- שרוניק
4/11/2008 11:38
חמין עוף וחיטה ו--- שרוניק
4/11/2008 11:40
ירקות מושחמים ומוקרמים עם גבינה פטה ו--- שרוניק
4/11/2008 11:41
קציצות בקר מופחתות שומן על מצע פלפל אדום קלו--- שרוניק
4/11/2008 11:43
ברוקולי בשמן שומשום וצנוברים ו--- שרוניק
4/11/2008 11:44
"גורמה דיאט" - קינואה טבולהו--- שרוניק
4/11/2008 12:44
טארט ריבת בצל וגבינת עזים - רות סירקיס ו--- פלפלית  
4/11/2008 13:03
עוגת פירות יבשיםו--- טליון
4/11/2008 20:51
נסיכת הנילוס עם תפוחי א. ברוטבו--- chant  
4/11/2008 21:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן