...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גרטן כרוביתו--- פלפלית   3/11/2008 17:05

גרטן כרובית - אבי פסטו
בתמונה - מנה בהגשה

מרכיבים

1 כרובית בינונית
50 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
100 גר' גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות שמנת חמוצה
2 חלמונים
2 פרוסות לחם לבן ללא קרום
25 גר' חמאה או מרגרינה

דרך הכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מניחים בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתרככות קלה, מסירים מהאש ומסננים מהמים.

בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים עוד דקה בבחישה, מוסיפים את החלב ובוחשים תוך כדי בישול עד להסמכה, מסירים מהאש.

מוסיפים מחצית מכמות הגבינה הצהובה וגבינת הקשקבל ו-1/4 מכמות גבינת הפרמזן, מערבבים היטב ומוסיפים את החלמונים והשמנת, מערבבים היטב.

מחממים את התנור ל-170°, משמנים מעט תבנית מלבנית או מרובעת בגודל 24X33 או דומה ממתכת או פיירקס.

במעבד מזון מעבדים את פרוסות הלחם לפירורים ומעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת הגבינות ומערבבים.

משטחים את פרחי הכרובית בקערה שטוחה, יוצקים את הרוטב מעל באופן שווה.
מפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם והגבינות.

מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד להשחמה קלה.
מוציאים ומגישים.

ניתן להכין את הגרטין מראש ללא אפיה ולשמור במקרר עד לפני הגשה, זמן האפיה יהיה ארוך יותר




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית3/11/2008 07:59

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בצק עלים על בסיס חמאהו--- שונט
3/11/2008 08:16
מרק עוף ירקות ושון קלויו--- שונט
3/11/2008 08:24
מרק גזר עם גינג'ר ולימוןו--- שונט
3/11/2008 08:32
מרק עגבניות וקצפת מפולפלתו--- שונט
3/11/2008 08:39
מרק חמציץ עם טורטילני במילוי גבינת עזיםו--- שונט
3/11/2008 08:44
סהרוני רוקפור - דורעם גונטו--- פלפלית
3/11/2008 12:31
גרטן כרוביתו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
3/11/2008 17:05
גרטן כרובית - אבי פסטו . בתבנית האפיה ו--- פלפלית  
3/11/2008 17:06
ביסקוטי פירות יבשים - אורלי פלאי ברונשטייןו--- פלפלית
3/11/2008 18:38
ביסקוטי פירות יבשים - "מגה מתכונים"ו--- פלפלית
3/11/2008 18:45



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן