...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

דבלים ממולאות בשר - מקור עצמיו--- פלפלית   2/11/2008 16:43

בתמונה המנה בהגשה
בהמשך תמונות שלבי ההכנה.

המצרכים
דבלים [תאנים מיובשות] כדאי לבחור גדולות
בשר טחון [בכל הרכב שרוצים]
בצלים גדולים [לשמור את קליפות הבצל] 1 לתערובת הבשר
עוד כמה שירפדו יפה את כלי הבישול]
פטרוזיליה קצוצה
תבלינים [בכל הרכב שאוהבים]

ההכנה
מכניסים את הדבלים לסיר ומכסים במים
מביאים לרתיחה וסוגרים את הלהבה.
משאירים בסיר עד שיגיעו לדרגת פושר.
מוציאים את הדבלים
שומרים את מי הבישול

עושים להן עיסוי קל, כדי להחזיר את הקודקודים לצדדים.
גוזרים [בעזרת מספריים] את הצ'ופצ'יק העליון במרחק של 1 ס"מ מהבסיס.

מרחיבים לאט את הפתח ומעגלים את הדבלה,מחזירים לה נפח
[מקום למלוי]

המילוי [מתיחס לכמות של 400 גרם בשר]

בשר טחון [בכל הרכב שאוהבים]
1 בצל מגורר בפומפיה
2 כפות גדושות, קמח שקדים
1 כף גדושה פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה דקדק
תבלינים - בכל הרכב שאוהבים.
התיבול שלי -
קינמון, קושת טחון, פפריקה הונגרית, מעט צ'ילי טחון
מלח ופלפל לבן.

מערבבים טוב את תערובת הבשר והתבלינים
וממלאים את הדבלים.

[אפשר להוסיף צנוברים, אני נמנעתי בגלל הסועדים הקטנים]

הבישול
מעט שמן בסיר שטוח [לבחור סיר שיכיל את הדבלים בשכבה אחת
ובקוטר שיאפשר להן לשבת קרורות זו לזו].
בצלים פרוסים לסהרונים, בכמות שתרצף טוב את כלי הבישול,

מניחים את הדבלים זו ליד זו, על שכבת הבצל,
מבשלים כ 15 דקות, עם מכסה, על להבה מתונה.

יוצקים חלק מנוזלי הבישול/ריכוך של הדבלים
[תלוי במידת המתיקות שרוצים שיהיה הרוטב]
ומוסיפים מים רגילים, עד 3/4 מגובה התכולה ומתבלים את הנוזלים
בשלב זה - לאחר רתיחה - כדאי לטעום ורק אז לתבל, בזהירות,
נוזלי הבישול מתאדים - לא רצוי תיבול מרוכז מידי.

הוספתי מעט א. מרק עוף.ועוד מעט ממריבי התיבול של מילית הבשר.

זה הזמן להוסיף לסיר את קליפות הבצל [שטופות] ולדחוף
בין הדבלים - נותן צבע טבעי מקסים.

מבשלים על להבה שטנה כ שעה,
אם רוצים לצמצם עוד את נוזלי הרוטב,
מוציאים בזהירות את הדבלים, מעבירים לכלי האיכסון,
וממשיכים לצמצם את הנוזלים, תוך רתיחה.

את הרוטב + הבצל, יוצקים על הדבלים.

בהגשה,
מניחים דבלים, יוצקים מעט מהרוטב ומעט מהבצל.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה2/11/2008 03:32
זיתים ירוקים כבושים - דורעם גונטו--- פלפלית
2/11/2008 09:07
תבשיל בשר עם זיתים, אורז ועשבי תיבול - ו--- פלפלית
2/11/2008 09:09
מרק תרד וזיתים - דורעם גונטו--- פלפלית
2/11/2008 09:10
לחם שום טרי - שמריתו--- פלפלית
2/11/2008 11:25
פילה בקר בפטריות שום ודבשו--- etty
2/11/2008 11:42
דבלים ממולאות בשר - מקור עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
2/11/2008 16:43
דבלים ממולאות בשר - שלב הכנה - לאחר המלוי ו--- פלפלית  
2/11/2008 16:44
דבלים ממולאות בבשר - שלב הכנה - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
2/11/2008 16:45
פלפלים ממולאים בגבינות - ברוטב שמנת כתוםו--- פלפלית  
2/11/2008 17:11
פלפלים ממולאים בגבינות - לאחר קליה ותחילת הקילוף ו--- פלפלית  
2/11/2008 17:13
פלפלים ממולאים בגבינות - עם סיום האפיה ו--- פלפלית  
2/11/2008 17:15
פלפלים ממולאים בגבינות - מחית פלפלים צרובים לרוטבו--- פלפלית  
2/11/2008 17:16
ל-שכבות חגיגית/לינדושו--- לינדוש  
2/11/2008 18:28
מאפה בצק עלים במילוי קרם שקדים/לינדושו--- לינדוש  
2/11/2008 18:38
פלפלים כתומים/ אדומיםו--- TB28TB
16/3/2009 16:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן