...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף על פחית של בירה ו--- פלפלית   5/9/2008 09:17

עוף על פחית של בירה - דורעם גונט

****** הערות ותובנות שלי [פלפלית]

* העוף טעים מאוד
* הנמכתי את דרגת החום ל 180 מעלות
* אפיתי רק שעה, כי הכנתי מעוף לא ממש גדול.
* לא להפעיל טורבו !!!! זה מייבש את העוף.

* את פרוסות הבטטה, הוספתי לאחר חצי שעה של צלית העוף,
* תפוחי אדמה - אפשר להניח/לפזר בתחילת הצליה, שמן המוכנות שלהם,
ממושך יותר מבטטה.

בתמונה - העוף המוכן.

עוף על פחית בירה - דורעם גונט 2008 .2 .20
מתכון ברביקיו אמריקאי קלאסי שאפשר להכין גם בתנור. אדי הבירה מבשמים את העוף ושומרים על עסיסיותו, והפחית עצמה משמשת מעמד שמאפשר לצלות את העוף בצורה אחידה מכל צדדיו, בלי לסובב או להתעסק בו במהלך הצלייה.

חומרים (4 מנות):

1 עוף גדול (רצוי במשקל 1.7 ק"ג ומעלה. בעוף קטן לא יהיה מקום לפחית הבירה)

1 פחית בירה קטנה בנפח 330 מ"ל

לתערובת התיבול:

1 כף סוכר חום

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

עלים מענף רוזמרין אחד, גזורים במספריים לפיסות קטנות

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

הכנה:

שותים כמחצית מהבירה שבפחית, ואז מסירים את חלקה העליון בפותחן קופסאות שימורים או במספריים חדים. אם יש רק פחית בנפח חצי ליטר, אפשר לגזור אותה במספריים לגובה של פחית קטנה.

מערבבים בקערית את כל חומרי תערובת התיבול (אפשר להשתמש בכל תערובת אחרת של תבלינים). מוסיפים כף או שתיים מהתערובת לפחית הבירה. את יתרת התערובת מורחים על העוף ומקפידים לתבל גם בחלל הבטן ומתחת לעור החזה (מחדירים אצבע בין בשר החזה לעור, מפרידים את העור מהבשר ומחדירים מעט מהתיבול לכיס שנוצר). קושרים את שוקי העוף זו לזו בחוט מטבח, ואפשר גם להצמיד בחוט נוסף את הכנפיים לגוף העוף.

מניחים את פחית הבירה במרכזה של תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. מניחים את העוף על הפחית כך שהיא ממלאת את החלל שבמרכז העוף (צריך להיזהר לא לשפוך את הבירה ולא להיחתך משולי הפחית החדים כתער). העוף צריך לעמוד זקוף בצורה יציבה על הפחית והשוקיים. אם רוצים, מפזרים בתבנית תפוחי אדמה בקליפתם או ירקות שורש.

צולים בחום של 210 מעלות עד שהעוף זהוב ומבושל לגמרי (כשעה ורבע). מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שמוציאים את הפחית (בעזרת מלקחיים ובזהירות - הפחית מלאה בנוזל רותח) וחותכים את העוף. מגישים מיד.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שישי ...........................ו--- פלפלית5/9/2008 09:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוף על פחית של בירה ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
5/9/2008 09:17
תחילת הצליה - עוף על פחית של בירהו--- פלפלית  
5/9/2008 09:19
אורז פרסי- טהא דיגו--- תמר
5/9/2008 10:37
בוקר טוב וברכות לפתיחת הפורוםו--- ריקי
5/9/2008 10:45
עוגת קפה ושקדים בחושה - מומלצתו--- תמר
5/9/2008 10:48
כופתאות שזיפים הונגריותו--- שמני
5/9/2008 10:53
בצק לעוגיותו--- תמר
5/9/2008 10:57
עוף ממולא באורז ברוטב צ'ילי מתוק ו--- שומית
5/9/2008 13:55
הגאנאש הכי טוב בעולם - מוואלה אוכלו--- פלפלית
5/9/2008 18:28
עוגת שמנת פירורים - דנה מלמד, מערכת וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:31
עוגת אגסים וקרם שקדים - דנה מלמד, וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:33
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:08
עוגת גבינה - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:11
עוגת שזיפים בברנדי - רביבה וסיליהו--- פלפלית
5/9/2008 19:14
שניצל פרגיות - משודרג ועסיסי במיוחד ו--- פלפלית
5/9/2008 19:21
לביבות תירס וטונהו--- רונית
5/9/2008 19:50
עוגת שוקולד מהירה בספל. המלצה חמה!!ו--- שמני  
5/9/2008 20:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן