...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק תפוחי-אדמה ופטריות - פיליס גלזר ו--- שומית 29/10/2008 16:52

המצרכים
30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
3 בצלים קצוצים דק
250 גרם פטריות שמפניון פרוסות או משומרות ללא הנוזלים
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4-5 כוסות מים חמים
מלח ופלפל לטעם
2 כפות אבקת מרק פטריות
1/2 כוס מים חמים
1 כוס חלב או שמנת מתוקה

להגשה : עירית קצוצה דק או שמיר קצוץ דק.

ההכנה
ממיסים ומחממים את החמאה, מאדים את הבצל עד שקיפות תוך כדי בחישה.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומאדים עוד 3-4 דקות נוספות.
מסיפים את קוביות תפוחי האדמה מערבבים וממשיכים לאדות יחד עד אשר תפוחי האדמה מקבלים שקיפות.
יוצקים את 4-5 כוסות המים החמים, מוסיפים מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מבשלים
בסף רתיחה (ביעבוע קל על אש קטנה) עד שתפוחי האדמה רכים.
מוהלים את אבקת מרק הפטריות ב-1/2 כוס מים חמים ומוסיפים לסיר המרק.
מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מורידם מהאש ומוסיפים את החלב או השמנת, מערבבים ומגישים.

2 הערות:
1. כמות זו מספיקה ל-5-6 מנות.
2. אם רוצים להכין כמות כפולה שתספיק גם ליום המוחרת, אין להוסיף כמות כפולה של חלב או שמנת הם עלולים להחמיץ את המרק.
. חלב או שמנת להוסיף רק עם ההגשה.לקשט בעירית קצוצה או שמיר
בתיאבון




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מַתכּוֹנִים - ליום רביעי...................ו--- איה29/10/2008 02:30
תבשיל קדירה - עוף וגריסים ו--- פלפלית  
29/10/2008 08:52
הקדירה לפני כניסתה לתנור ו--- פלפלית  
29/10/2008 08:57
מיקום הקדירה בתנור ו--- פלפלית  
29/10/2008 09:01
לחם מקמח כוסמין ללא שמרים - "מטעמים"ו--- פלפלית
29/10/2008 09:14
לחם כוסמין מלא - סמדר זורע-ברמק, וואלה! ו--- פלפלית
29/10/2008 09:16
טארט ריבת בצל וגבינת עזים - רות סירקיסו--- פלפלית
29/10/2008 09:21
תפוחי אדמה אפויים (קצת אחרת)ו--- אורית(ה)  
29/10/2008 15:00
מרק תפוחי-אדמה ופטריות - פיליס גלזר ו--- שומית « הודעה נוכחית
29/10/2008 16:52
פאי שוקולד לרמאים - באדיבות "על השולחן"ו--- איה ו.
29/10/2008 21:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן