...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בוואריה מוקהו--- מָרילין   3/11/2010 07:51

אם מכינים עוגה גדולה (תבנית 26) , אפשר לקצר הליכים ובמקום להכין טורט כמוסבר אפשר להכין בסיס מ 100 גרם חמאה מומסת מעורבב עם 150 גרם פטי בר בטעם שוקולד מרוסק ולשטח. מהיר וטעים. כדי להכין עוגות קטנות (אישיות) הכי קל הוא ליצוק את בצק טורט שוקולד בשיכבה דקה בשתי תבניות האפיה הגדולות של התנור וכשזה אפוי, לקרוף עיגולים בגודל התבניות האישיות - בעזרת התבנית עצמה

הטורט - מצרכים / מתכון של חברתי מירי
ארבע חלבונים
ארבע חלמונים טרופים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שתי כפות שטוחות קקאו


הכנה
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והקקאו
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
יוצקים לתבניות המרופדות נייר אפיה עד שמזהיב ומצננים




הקרם - מצרכים / בהשראת מתכון של אודטה
ארבע עשרה גר' ג'לטין - 14
חצי כוס מים
שלוש כפות מחוקות של אבקת נס קפה
כפית אחת תמצית וניל
~
חמש חלמונים
מאה עשרים וחמש גר' סוכר - 125
שתיים וחצי כוסות חלב או חלב סויה
מאה גרם שוקולד מריר
~
חמש חלבונים
~
שמנת מתוקה אפשר פרווה - 350 מ"ל


הכנה
בתוך סיר קטן מכניסים את הג'לטין עם המים, הוניל והקפה ושמים בתוך סיר אחר עם מים
מחממים תוך בחישה עד שנהיה אחיד ובלי גושים. שומריםבצד
בסיר בינוני מערבבים חלמונים עם הסוכר ומוסיפים את החלב והשוקולד
שמים את הסיר הזה מעל סיר עם המים, מחממים ובוחשים ללא הפסקה עד שהשוקולד נמס ומכבים
שופכים את תערובת הג'לטין לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב
מכניסים למקרר לכמה שעות וכשנקרש למחצה, במרקם סמיך מאוד, מוציאים מהמקרר
מקציפים חלבונים ומוסיפים את הקצף שנוצר לתערובת. מערבבים היטב
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת (350) ומוסיפים גם אותה לתערובת
~
הרכבה
אם מכינים עוגה גדולה, יוצקים את הקרם לתבנית (כשבבסיס יש ביסקוויטים או טורט) ומקררים היטב 6-8 שעות או מקפיאים
אם מכינים במנות אישיות, מסדרים את כל התבניות (כשבבסיסן עיגולי טורט קטנים) על גבי מגש גדול
ויוצקים את הקרם בעדינות פנימה בעזרת כד עם ידית או מצקת. מקררים או מקפיאים
~
אני אוהבת להקפיא בכל מקרה, ורק אחר כך ליצוק את הציפוי גנאש. וגם אחר כך אני שומרת במקפיא עד לשימוש


~
ציפוי
מחממים 150 מל שמנת מתוקה ומכבים
מוסיפים 150 גרם קוביות שוקולד מריר ומערבבים עד להמסה
יוצקים את הציפוי כשהעוגה קפואה ומקפיאים שוב


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..................ו--- אורית(ה)3/11/2010 06:47

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בוואריה מוקהו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
3/11/2010 07:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן