...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה ו--- פלפלית 5/9/2008 19:08


באדיבות- יעל גרטי - ויינט


רביבה אפל:
לא חייבים לאפות את הבצק מיד. אפשר לשמור את גלילי הבצק במקפיא במשך חודש כשהם עטופים היטב בניילון נצמד. לפני האפייה יש להפשיר אותם כחצי שעה בטמפרטורת החדר כדי שאפשר יהיה לפרוס אותם בקלות.





יעל גרטי: עוגיות פריכות מצויינות וקלות להכנה.



המרכיבים (ל-130-120 עוגיות):
500 גרם קמח לבן

400 גרם חמאה קרה

200 גרם אבקת סוכר

1/4 כפית אבקת וניל (להשיג בחנויות מתמחות) או גרגרים מ-1/4 מקל וניל

1/4 כפית מלח

1 חלמון (מביצה מספר 3)

תמצית קפה (5 כפות קפה נמס מגורען מומסות ב-2 כפות מים רותחים)

150 גרם אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס

1 חלמון

1 כף חלב

1/2 כוס סוכר דמררה, לפיזור על המשטח



אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת הווניל והמלח ומעבדים בעזרת וו הגיטרה.

מוסיפים את החלמון ואת תמצית הקפה וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים בבצק.

מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד. כדי שהעוגיות יהיו פריכות חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות (בשלב זה כדאי לקרר את הבצק במקרר במשך 20-30 דקות, י.ג.)
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ויוצרים מהם ארבעה גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ. מקררים אותם במקרר או במקפיא עד שהם מתקשים.

מערבבים היטב את החלמון והחלב ומברישים בעזרת מברשת על הגלילים.

מפזרים סוכר דמררה על משטח העבודה ומגלגלים עליו את גלילי הבצק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 7-8 מ"מ ומניחים אותן בתבנית במרחק של 1.5 ס"מ אחת מהשנייה. אופים 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס. מוציאים ומצננים.







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שישי ...........................ו--- פלפלית5/9/2008 09:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוף על פחית של בירה ו--- פלפלית  
5/9/2008 09:17
תחילת הצליה - עוף על פחית של בירהו--- פלפלית  
5/9/2008 09:19
אורז פרסי- טהא דיגו--- תמר
5/9/2008 10:37
בוקר טוב וברכות לפתיחת הפורוםו--- ריקי
5/9/2008 10:45
עוגת קפה ושקדים בחושה - מומלצתו--- תמר
5/9/2008 10:48
כופתאות שזיפים הונגריותו--- שמני
5/9/2008 10:53
בצק לעוגיותו--- תמר
5/9/2008 10:57
עוף ממולא באורז ברוטב צ'ילי מתוק ו--- שומית
5/9/2008 13:55
הגאנאש הכי טוב בעולם - מוואלה אוכלו--- פלפלית
5/9/2008 18:28
עוגת שמנת פירורים - דנה מלמד, מערכת וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:31
עוגת אגסים וקרם שקדים - דנה מלמד, וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:33
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
5/9/2008 19:08
עוגת גבינה - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:11
עוגת שזיפים בברנדי - רביבה וסיליהו--- פלפלית
5/9/2008 19:14
שניצל פרגיות - משודרג ועסיסי במיוחד ו--- פלפלית
5/9/2008 19:21
לביבות תירס וטונהו--- רונית
5/9/2008 19:50
עוגת שוקולד מהירה בספל. המלצה חמה!!ו--- שמני  
5/9/2008 20:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן