...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה בורגול מטוגן / חיים כהן ו--- יפנית   7/9/2010 21:04

סוד ההצלחה של קובה בורגול, הוא כמובן מתכון טוב ולא פחות חשוב
שהמעטפת תהיה דקה.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/28548368.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/28548333.JPG


המתכון של אמא של חיים כהן


מרכיבים:

שמן - לטיגון

1 בצל - קצוץ דק

0.5 קילו בשר טלה טחון - טחון גס

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

קינמון - מעט

0.5 קילו בורגול - מושרה במים למספר דקות ומסונן

2 כוס/ות סולת

אופן ההכנה:

הכנת המלית: נותנים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים קצרות עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר שהבשר מצטנן מסננים ושומרים את הנוזלים (את מיץ הבשר, שיש לו טעם נפלא, נוסיף לבצק הבורגול).

הכנת הקובה: מערבבים בקערה את הבורגול, הסולת ונוזלי המלית. לשים היטב עד שהבצק אחיד למדי (אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף מים). נוטלים פיסה מהבצק בידיים משומנות ומעצבים לכדור מאורך. נועצים אצבע בבצק ולוחצים בעדינות במרכזו כדי ליצור חור גדול ו"קירות" מעטפת דקה. מכניסים לחור שנוצר מעט מהמילוי וסוגרים, בתנועות משיכה כלפי מעלה, את הבצק סביב למילוי. ממשיכים ליצור קובות מכל הבצק.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד שהן מזהיבות מכל צדדיהן. מוציאים בכף מחוררת ומגישים חם, רצוי עם טחינה.

הערות יפנית:
תיבלתי בכמון, כורכום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור.
לכמות של 600 גרם בשר טחון טיגנתי 3 בצלים.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה7/9/2010 04:13
פטריות פורטבלו צלויות עם קרם כרישהו--- הדר
7/9/2010 12:58
הודו אדום שילדים ומבוגרים אוהביםו--- נירה
7/9/2010 13:33
הודו אדום גרסה חגיגית.ערמונים וגזר גמדיו--- נירה
7/9/2010 13:55
ברוקולי ופטריות בניחוח אסייתי בסיר לבישול איטיו--- אייקו  
7/9/2010 17:52
קובה בורגול מטוגן / חיים כהן ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
7/9/2010 21:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן