...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שושנת תפוחים במאפה אישיו--- מָרילין   29/8/2010 11:46

איך זה עובד? מכינים בצק שמרים ושומרים אותו במקרר עד למחרת, כך הרבה יותר קל להתעסק איתו. חותכים תפוחים לפרוסות דקות ומרככים אותן על ידי תבילה במים עם סוכר ולימון. על יד כך יהיה קל לגלגל אותן ויישמר הצבע היפה שלהן. יוצרים מהבצק המקורר רצועות מלבניות ומסדרים עליהן את המילוי: חמאה, סוכר קינמון ותפוחים. מגלגלים לשבלול הדוק ומסדרים בתבניות מאפינס. התבניות עוזרות למאפה לשמור על צורתו היפה במהלך ההתפחה והאפיה. בסוף האפיה המאפה מוברש בסירופ לתוספת לחות וזיגוג נאה. הערה: אפשר להכין באותה צורה אתה מאפה עם בצק עלים או עם בצק פריך

מצרכים לבצק, כ- 20 מאפים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כפית גדושה גרד של לימון
מים או חלב - 200 מ"ל
ביצה
רבע כוס שמן או חמישים גרם חמאה רכה

מצרכים למילוי
חמש כוסות מים
חמש כפות סוכר
מיץ מלימון
כ- 10 תפוחים
~
חמישים גרם חמאה או מרגרינה רכה
סוכר חום
קינמון

הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, השמרים המלח הסוכר וגרד הלימון
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ- 10 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן ושומרים במקרר ללילה שלם
למחרת ממשיכים

הכנת התפוחים
מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון
חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות דקות
עדיף לא לקלף את התפוחים בשביל המראה - לשיקולכם
טובלים את התפוחים במים הרותחים לשתי דקות, מסננים ומייבשים

הרכבת המאפה
מקמחים משטח עבודה ומוציאים מהמקרר חצי מהבצק
מרדדים אותו לעלה דק ויוצרים רצועות בערך בגודל של 4*35 סנטימטרים
מברישים את הרצועות במעט חמאה מפזרים מעט סוכר וקינמון
מסדרים את התפוחים על גבי הרצועה כשפרוסה אחת מכסה מעט את הקודמת
ראה איור

מגלגלים בצורה מהודקת את הרצועה יחד עם התפוחים
ומניחים את המאפה בתבנית מאפינס משומנת. אני השתמשתי בסיליקון
מוציאים את החלק השני של הבצק וממשיכים באותה צורה
נותנים למאפים לתפוח כשעה וחצי
אם החלק המרכזי של המאפה התרומם מעט, לוחצים עליו כדי שיחזור לגובה הרצוי
מכניסים את המאפים לתנור מחומם מראש על 180 ואופים עד להזהבה
ביציאה מברישים בסירופ: כוס מים מורתח עם כוס סוכר
כדי לשמח עיראקי אפשר להגיש עם מעט סילאן מעל


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ................. ו--- פלפלית29/8/2010 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שושנת תפוחים במאפה אישיו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
29/8/2010 11:46
איור ו--- מָרילין  
29/8/2010 11:48
עוף בלימון, סומאק וזעתרו--- *תמר*
29/8/2010 12:32
עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן ו--- פלפלית
29/8/2010 14:44
והתמונה ? .... הנה היא ו--- פלפלית  
29/8/2010 14:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן