...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי בשר כמוניהו--- מָרילין   11/8/2010 07:38

כמוניה הנו תבשיל בשר מהמטבח הצפון אפריקאי. התבשיל רך וריחני והוא
מכיל בעיקר רסק עגבניות, הרבה שום והרבה כמון. אפשר לשלב בו אפונה
או קוביות תפוחי אדמה. אני אוהבת אותו בלי כלום. רק הוא והרוטב שלו
~
את הכמוניה אני מכינה מקוביות בשר שריר, או כמו שבתמונה הזו
מפרוסות בשר כתף (5 או 6). במקרה של הגשה בפרוסות, הכתף השלימה עוברת
בישול מקדים וקירור מלא לפני הפריסה: מבשלים כשעתיים את הבשר כנתח שלם
בתוך ציר המורכב ממים, סלרי, פלפל אנגלי, בצל שלם ומעט עלי דפנה. אחרי
שעתיים נותנים לו להתקרר לגמרי (עדיף לשמור במקרר עד למחרת). כשהנתח
קר לגמרי, פורסים אותו לפרוסות דקות ואז אפשר להרכיב לו את הרוטב כמוניה
או כל רוטב אחר
~
לקראת החגים הבאים עלינו לטובה אני אוהבת להכין בבישול מקדים
מספר רב של נתחים ואז לשמור במקפיא קופסאות קופסאות של
פרוסות בשר (כל קופסה מכילה כמות לסעודה). כשאני מקפיאה, אני מקפידה
שפרוסות הבשר תהינה מכוסות בציר שלהן כדי שלא תתייבשנה
ואז, לפי הצורך אני שולפת קופסה אחת ובמינימום טרחה יש
תבשיל בשר פרוס, כל פעם ברוטב אחר






מצרכים
קילו וחצי בשר מקוביות שריר או פרוסות כתף שעברו בישול מקדים
שמן זית
שתי כפות שום כתוש - משום טרי
כ- 300 גרם רסק עגבניות
אופציה: כפית או כף הריסה
כף יפה של כמון טחון
מלח - פלפל


הכנה
שמים בסיר רחב שמן זית (בנדיבות) ואת השום ומערבבים
עד שעולה ריח נעים - זהירות לא לשרוף
מוסיפים את הרסק, מערבבים, ואת הכמון
מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומערבבים
מסדרים את הבשר על הרוטב ומוסיפים מים לדי כיסוי
מבשלים עד שהבשר רך - אם חסרים נוזלים לפני שהבשר רך מוסיפים מעט מים


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ............... ו--- פלפלית11/8/2010 07:18

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צלי בשר כמוניהו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
11/8/2010 07:38
כעוגת כדורי שוקולד קרין גורןו--- chant  
11/8/2010 12:24
ספגטי/נקניות בשיטה מעולהו--- chant  
11/8/2010 13:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן