...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בצקניות - מקור גיסתי + שיפורים שלי.ו--- פלפלית   6/8/2010 07:46


ע"מ לקבל כמות גדולה - מכפילים/משלשים/מרבעים כמויות
בתמונה הבצקניות במארז

המצרכים

1 ביצה גודל L
חצי כוס קמח [אני משתמשת בקמח תופח]
1 כפית שמן
1 כפית מים
מעט [רבע כפית] א. מרק עוף/מרק בטעם עוףאו מלח
מעט [קורט] פלפל לבן
עשבי תיבול יבשים [פלפל אדום גרוס גס/פטר' יבשה]


ההכנה
מקציפים במקצף ידני את הביצה/ים
מוסיפים את השמן והמים
מוסיפים את הקמח ומערבבים תוך בדיקה שאין גושי קמח.
מוסיפים את התבלינים

משהים לשעה, מכוסה להתעבות.

ממלאים סיר במים, מוסיפים מלח [כמו בבישול פסטה] ומעט שמן
כשהמים רותחים היטב, יוצקים כפית מהבלילה
בסיוע אצבע שמעודדת את הבלילה לגלוש למים הרותחים.

כשהמים מפסיקים לבעבע, עוצרים, ומחכים שיחזרו שוב לרתוח,
ממשיכים בהכנסת העיסה.

זמן הבישול מותנה בגודל הבצקניות.

לאחר כ 15 - 10 דקות, מוציאים בצקנית אחת, חוצים אותה ובודקים
שהפנים מבושל.
מוציאים את הבצקניות בעזרת כף מחוררת,למגש ומשאירים בינהן,
רווח שלא תידבקנה. לאחר שהתקררו מעבירים לכלי ומשמנים בעזרת
כפית שמן.

הבצקניות ניתנות להקפאה. מפשירים במרק/רוטב.
מומלץ להשאיר אותן בנפרד ולא בנוזלי המרק/רוטב.
מוסיפים אותן לפני ההגשה.









לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי .......... ו--- פלפלית6/8/2010 07:15

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בצקניות - מקור גיסתי + שיפורים שלי.ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
6/8/2010 07:46
בצקניות בזמן הבישול ו--- פלפלית  
6/8/2010 07:47
הבצקניות מתקררות לאחר הבישול ו--- פלפלית  
6/8/2010 07:49
ברוקולי [ברוקומיני] בטמפורה ו--- פלפלית  
6/8/2010 08:13
גולאש עגל עם ירקות שורש וערמונים - עצמיו--- פלפלית  
6/8/2010 10:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן