...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פיצטונהו--- -מרילין   24/10/2008 07:26

הרעיון לקוח מהאתר של פירולי. מה שאהבתי בו, זה בעיקר הבצק: הוא פרווה, קל להכנה ונוח מאוד לעבודה
~
למרגארט בלוג שבו היא מציגה מיני מעדנים שהיא מכינה, ויש שם מחלקה
גדולה הקשורה לחגי ישראל. את הפיצטונה היא מייחדת בעיקר לאפריטיף
כשהיא מארחת, וגם לשבע ברכות. היא מספרת לי, שכשהיא מכינה לשבע
ברכות, בכמויות ענקיות, היא אופה אותן בתבניות חד פעמיות
~
את המילוי אפשר לשנות ולגוון לפי החשק והמלאי - חברתי הדר שהיא צמחונית מכינה באופן קבוע פיצטונה בלי טונה פעם רק עם הרוטב וזיתים למיניהם, ופעם עם בצל, שום, אגוזים ומיני גבינות פעם בירקות מוקפצים, בקיצור כל פעם חגיגה אחרת
~
מכמות הבצק יוצאים בערך ל- 18 פיצטונה קטנות


מצרכים לבצק
שלוש מאות גרם קמח
חצי שקית אבקת אפיה - 6 גרם
כפית מלח
מאה מיליליטר שמן / סיסי
מאה מיליליטר מים רותחים / סיסי
.
הכנת הבצק
מערבבים הכל, לשים דקה ושומרים במקרר שעה
שינוי שלי : אני מוסיפה לבצק על פי החשק
כף שומשום / חצי כפית קצח / פפריקה חריפה / פלפל שחור
.
הרוטב שלי - מצרכים
בצל קצוץ
חמש שיני שום קצוצות
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
קופסה קטנה של טונה בשמן
כפית רסק עגבניות \ חצי כפית סוכר
כוס מים
מעט בזיליקום, אורגנו, טימין, פפריקה
מלח - פלפל
.
הכנת הרוטב
מטגנים בצל עד לצבע שקוף ומצרפים את השום עד לריח נעים
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כחצי שעה
.
ציפוי
חתיכות אנשובי / זיתים / גמבה ירוקה חתוכה דק / אורגנו
.
הרכבת המנה
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים עיגולים
שמים כל עיגול בתבנית טארטלט או מאפינס משומנת
שמים כפית רוטב על הבצק, מצפים על פי בחירה בצורה נאה
ואופים בחום של 180 עד שמזהיב


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי.............ו--- איה24/10/2008 02:48
פיצטונהו--- -מרילין   « הודעה נוכחית
24/10/2008 07:26
כופתאות בורגול וסולת למרקו--- זברה
24/10/2008 08:31
מרק חומוס מרוקאיו--- זברה
24/10/2008 08:33
עוגת תפוזים עם קרם תפוזיםו--- זברה
24/10/2008 08:38
סלט עלים עם חצילים וגבינת חלומי - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:07
פיצה חצילים - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:08
קרם חצילים מעודן - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:10
מאפה תפוחים מהירו--- זברה
24/10/2008 12:14
קלאפוטי תאניםו--- זברה
24/10/2008 12:25
סלט כרוב, אגסים וענביםו--- זברה
24/10/2008 12:36
מפרום תפ"א ו--- אורית(ה)  
24/10/2008 14:19



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן