...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קרם בוואריה הכי הכי טעים בעולם ו--- עדי6381 16/7/2010 11:16


קרם בוואריה מאוד מאוד טעים - מתכון שקיבלתי מדליה (אמא של חבר)

***הערה שלי (עדי): אני מכינה את המתכון כבר למעלה מתשע שנים והוא אף פעם לא מאכזב..... לא לפחד מהשימוש בג'לטין, לעקוב בדיוק כמו שרשום.
קל להכנה ומאוד מאוד מוצלח.

החומרים: (כמות שמספיקה לתבנית גדולה, אני משתמשת בחד פעמית גדולה מאוד)
4 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
1 וחצי כוסות חלב
1 שקית ג'לטין דגים
2 שמנת מתוקה (עמידה, הקופסה השחורה)
3 שקיות קטנות של סוכר וניל

אופן ההכנה:
בחצי כוס חלב קר מערבבים את הג'לטין היטב, ממתינים 25 דקות ומערבבים שוב. בסיר מרתיחים על אש בינונית ברתיחה איטית (חשוב!) כוס חלב אחת. ממש ממש לפני שרותח מוסיפים את החלב עם הג'לטין המומס ומערבבים עד להמסה מוחלטת של הג'לטין (להקפיד שלא ישארו גושים). ברגע שמתחיל לרתוח מורידים מהגז ומניחים בצד להתקרר.

מכינים 3 קערות:
קערה 1 - קטנה:
שמים 4 חלבונים ומקציפים עם 1 סוכר וניל. כשמתחיל להיות קצף מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה. מקציפים עד קבלת קצף אחיד ותפוח. מניחים בצד.

קערה 2 - הקערה הגדולה ביותר (קערה בינונית):
מקציפים 4 חלמונים עם אחד סוכר וניל וחצי כוס סוכר, עד שנוצר קרם בצבע צהוב בהיר והבלילה תפחה מעט.

קערה 3 : מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אחד סוכר וניל וחצי כוס סוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה.

ממזגים את הכל: לקערה של החלמונים מוסיפים את תערובת החלב עם הג'לטין ומערבבים טוב טוב עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקצף מהחלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עד קבלת מרקם אחיד ותפוח. מוסיפים את הקצפת מהשמנת ומערבבים.
מעבירים לתבנית ומכסים.

שמים במקרר - כעבור כמה שעות כבר יציב ואפשר לזלול. טעים יותר למחרת... יכול להחזיק במקרר בערך חמישה ימים, אם בכלל נשאר משהו אחרי יום....




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי............ו--- אורית(ה)16/7/2010 06:27

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קרם בוואריה הכי הכי טעים בעולם ו--- עדי6381 « הודעה נוכחית
16/7/2010 11:16
לחמניות תפוחיםו--- איה  
16/7/2010 15:30



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן