...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות באריזת מתנה ו--- מָרילין   7/7/2010 11:17

לפי הנחיה של פירולי חברתי הטובה
http://piroulie.canalblog.com/archives/2010/05/23/17066643.html

ההכנה פשוטה והתוצאה משמחת: כדי להצליח ושהן יצאו יפות ומדויקות חשוב להתחיל את הליפוף של הסרט רק כשהלחמניה הכפילה את עצמה, אחרת הסרט יקרע במהלך האפיה או שהוא "יבלע" בתוך הלחמניה ולא יבלוט אני עשיתי אותן מהבצק הקבוע שלי, אבל אפשר כמובן עם כל בצק שנרצה


מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
שתי כפות סוכר
כף וחצי זרעי חמניות
ביצה אחת
כוס מים בנפח 250 מ"ל
רבע כוס שמן

הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים
מצרפים את הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
מעבירים לקערה נקייה, משמנים במעט שמן זית
מכסים בשקית ושומרים במקרר לילה שלם
~

למחרת מקמחים היטב נייר אפיה
לשים 12 עיגולים מפיסות בצק במשקל 60 בערך
ומניחים אותם על הנייר
מהבצק שנשאר מרדדים מלבן ארוך
וחותכים 12 רצועות ארוכות מאוד
מתפיחים עד שהלחמניות הכפילו את עצמן
מחממים בתנור ל- 190 מעלות


לוקחים רצועה ושמים אותה על משטח העבודה
מניחים עליה כדור בצק
מרימים את שתי קצוות הרצועה מעל לכדור
מסובבים אותן בהצלבה
ומעבירים אותן אל מתחת לכדור
סוגרים את שתי הקצות בלחיצה קלה
מניחים את הלחמניה על תבנית אפיה
מברישים את הלחמניות בביצה מהולה במעט מים
מפזרים מעט שומשום ואופים עד לשזוף
בערך 10 דקות
מכסים במגבת עד לקירור מלא


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום רביעי.......ו--- אורית(ה)7/7/2010 06:47
לחמניות באריזת מתנה ו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
7/7/2010 11:17



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן