...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה צמחוני מטוגן ו--- עדי6381   30/6/2010 15:17


מקור - עצמי. ישב לי בראש כמה שעות עד שלא היתה ברירה - אלא ליישם.

אמא שלי בדר"כ עושה קובה תפוחי אדמה מטוגן רק מתפוחי אדמה ותבלינים בציפוי.....אני עשיתי מבטטות שמערכתי לפירה ומתפוחי אדמה שבישלתי פרוסים ולאחר מכן קצצתי גס, שישארו חתיכות גדולות שלהם בציפוי...

מצרכים לציפוי:
5 בטטות שלמות קלופות ונקיות
4 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים דק
מעט שומשום שחור
מעט עירית קצוצה
פירורי לחם
2 ביצים
מלח, פלפל

מצרכים למילוי:
2 בצלים קצוצים דק
כמה שיני שום - שמתי 4 גדולות קצוצות דק.
4 פטריות גדולות
סלרי - עלים וגבעולים חתוכים דק (*טיפ: אני מחזיקה באופן קבוע במקפיא שתי שקיות של סלרי: באחת גבעולים קצוצים ובשניה עלים קצוצים... כך בכל פעם שאני מכינה משהו שמצריך סלרי או אבקת מרק - אני מוציאה ומשתמשת. כך אני כמעט ולא משתמשת באבקת מרק, מהווה תחליף מצויין! ומצויין גם כתוספת למרקים מכל סוג שהוא. כשנגמר - פשוט קונה עוד סלרי אמריקאי גדול, מנקה וקוצצת ולהקפאה).
תבלינים: מלח, פלפל, בהרת, פפריקה.

ההכנה (הקלה עד למאוד, רק לעקוב!)

שמים בסיר עם מיים את הבטטות ותפוחי האדמה הפרוסים.
מבשלים עד שהבטטות רכות וזהו. תפוחי האדמה בשלב זה מבושלים חצי בישול וזה מצויין.
מסננים ומניחים במסננת עוד קצת שכל הנוזלים יתנקזו.
מכינים את המילוי: במחבת טפלון ללא שמן בכלל מוסיפים את הבצלים הקצוצים והשום. מוסיפים את הסלרי והפטריות. מערבבים. אם יבש והבצל נדבק קצת למחבת - מוסיפים מעט מיים בהתזה (עם האצבעות...בכל פעם טיפונת...רק להוסיף לחות) ולערבב.
מניחים על אש קטנה 3-4 דקות.
מכבים את האש ובזמן שהמילוי מצטנן מעט מכינים את תערובת הציפוי:
מעבירים את הבטטות ותפוחי האדמה לקערה יחדיו. מועכים את הבטטות, שנמעכות בקלות. את תפוחי האדמה רק חותכים עם המזלג בצורה גסה, שישברו וישארו מהם חתיכות לא גדולות מידי, אבל גם לא קטנות.
מוסיפים פירורי לחם: אני השתמשתי בפירורית זהב, אבל כל סוג יתאים. מוסיפים בכל פעם קצת ומערבבים, עד שנהיה קצת קשה לערבב, אבל התערובת עדיין דביקה (בהערכה גסה, לכמות הנ"ל יצא לי כשתי כוסות פירורים. לא מדדתי, אלא על פי תחושה בערבוב).
מוסיפים מעט שומשום שחור (ככפית) ומעט עירית (קצצתי 5 גבעולים, אפשר להוסיף יותר או לוותר). מתבלים במלח, פלפל, כפית בהרת וחצי כפית פפריקה.

מכינים את הקובה: בידיים רטובות (חשוב, מקל את העבודה מאוד מאוד!) לוקחים מעט מהתערובת ועושים ביד צורה של כדור. עם האצבעות יוצרים בור בכדור ועם כפית שמים כפית די גדושה של מילוי. עם האצבעות דוחסים את המילוי פנימה ועוטפים עם דפנות הציפוי לכדי כדור. מכדררים ביד ופוחסים מעט.

מטגנים בשמן חם - שיגיע לחצי הגובה של הקובה, עד הזהבה. הופכים באמצע ומטגנים את הצד השני.
לטגן בכל פעם ארבע-חמש יחידות כדי לא להוריד את הטמפרטורה של השמן.

יוצא מעולה!!!!
נראה לי שיש לנו להיט חדש בבית....


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה30/6/2010 05:38
קרקר דגניםו--- איה
30/6/2010 14:03
מקלות קרקר, עשבי תיבול וקצחו--- איה
30/6/2010 14:06
מטבל גבינה וונילו--- איה
30/6/2010 14:30
מטבל גבינה וסלמוןו--- איה
30/6/2010 14:31
קובה צמחוני מטוגן ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
30/6/2010 15:17
שעועית ירוקה אפויה עם בצל ושום ברוטב אדוםו--- עדי6381  
30/6/2010 15:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן