...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות בצל [פלעצלאך] ו--- פלפלית   27/6/2010 15:03



סבתוש? [ כך קוראים לי הנכדים] כשהם רוצים תשומת לב מירבית
ובעיקר היענות חיובית לבקשה .
[כשאני שומעת את החיבה הזו ... אין מצב לסירוב]

אז ביום שישי אחרי שהסכימו לטעום מלחמניות הבצל,
אומרת לי אחת מהן..... סבתוש, כל פעם תכיני לי כאלו ?
למה - שאלתי [נסיון לסחוט מחמאה]
כי זה מאוד מאוד טעים לי [היא אומרת] וגם אני רוצה אחת בשקית.
[צידה לדרך - כמובן]

אז אני מעלה את המתכון כפי שהוכן
[כעת יצאו מהתנור עוד 2 תבניות - שיועברו להקפאה,
עוברות נהדר הפשרה באובן [חלילה לא במיקרו]
ולפי לוח "העבודה" השבועי שתוכנן לי, צריך שיהיה זמין.

הבסיס למתכון - מתכון הבצק של נחמה גפני ז"ל,
באדיבות שף-קונדיטור אורי שפט, "לחמים"
כאן - כבר עם השנויים שלי.

וגם שתי תמונות מאפית היום.
תבנית אחרי ותבנית לפני

הבצק:

לבצק:

625 גרם (41/2 כוסות) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס שמן קנולה
200 מ"ל שמנת לבישול 15%
1 ביצה L
2 חלמונים (מביצה L)
כפית גדושה מלח

לציפוי

1 ביצה בלולה
בצל קצוץ מ 3 בצלים גדולים

מכינים את בצק השמרים ולשים במיקסר 10 דקות.
את המלח מוסיפים כשהבצק מתחיל להתגבש.
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים את הקערת הלישה בעטיף ניילון
ומשהים לתפיחה להכפלת נפח.

בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות קטנות [אני קוצצת באליגטור] זורים מעט מלח, מערבבים,
ומעבירים למסננת, ומתחתה כלי לאיסוף הנוזלים.

אחרי שהבצק תפח, מחזירים את הבצל לקערית, מוסיפים כפית שמן
ומערבבים.

בעזרת הידיים "קוטפים" כדור בצק ,מגלגלים ומשטחים [אין צורך במערוך]
מכמות הבצק, קרצתי 16 כדורים.

מורחים על פני העיגול ביצה בלולה,
מפזרים כף גדושה של בצל קצוץ משומן, ומהדקים את הבצל לבצק.

מכסים, ומביאים לתפיחה של לפני האפיה.
משך ההתפחה - כ 1/2 - 3/4 שעה.

אופים בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות
כ 20 דקות.

זמני התפחה ואפיה - לא מקובעים במסמרות - הכל על פי
תנאי המקום ועבודת התנור. - ז"א, בגדר המלצה.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון.....ו--- אורית(ה)27/6/2010 06:29

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
חזה עוף ברוטב בוטנים ומנגוו--- מָרילין  
27/6/2010 08:23
מרק בטטהו--- אהש
27/6/2010 09:32
בצק שמרים מומלץ ו--- פלפלית  
27/6/2010 10:56
עוגת קקאו עסיסית - ב. סיידא - העלתה אהשו--- פלפלית
27/6/2010 14:01
לחמניות בצל [פלעצלאך] ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
27/6/2010 15:03
לחמניות בצל [פלעצלאך] - תחילת האפיהו--- פלפלית  
27/6/2010 15:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן