...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תפוחי עץ אפויים במעטפת בצק עלים ו--- פלפלית   22/10/2008 08:45

תפוחי עץ אפויים במעטפת בצק עלים - מקור המתכון: עצמי
בתמונה - המאפה בהגשה


***המצרכים - למנה בודדת

חצי תפוח עץ.

בצק עלים - חתוך לריבועים [הכנתי מבצק על בסיס חמאה]

תבניות אישיות - חד פעמיות

מאחר וכל מחצית נאפת כמנה בתבנית חד פעמית,
כדאי, לבחור תפוחים בגודל שקוטר התפוח, במרכזו,
יתאים "לשבת" בתבנית.
חוצים את התפוחים לרוחב קולפים ומגלענים,
מורחים/מטפטפים עליהם מעט מיץ לימון - למניעת השחרה
מפזרים סוכר חום בכמות של 1 כפית לכל מחצית.
משאירים לשהיה של שעה לפחות.
התפוחים יגירו נוזלים, מעבירים למחבת /סיר שטוח
את חצאי התפוחים + והנוזלים. מבשלים על להבה נמוכה
עד לריכוך קל - ומקררים.

שומרים את נוזלי הבישול - בנפרד.
משמנים קלות את התבניות.

חותכים את הבצק לריבועים [בגודל שיעטוף את מחצית התפוח]
מניחים כל ריבוע,בצק בתבנית [האישית]
מפזרים מעט סוכר חום, ומעל "מושיבים את מחצית התפוח, כשחלקו
הישר כלפי מטה [החלק המעוגל כלפי מעלה]
אוספים את הזויות המנוגדות של ריבוע הבצק, ומצמידים.
מורחים בחלמון מעורבב עם מעט מנוזלי הבישול. [את יתרת הנוזלים לשמור]
מעבירים לאפיה בחום גבוה 190 מעלות.
מחכים רבע שעה
ומחלצים את המאפים מהתבניות,

בהגשה - מפדרים עם א.סוכר או /ו -
יוצקים מעט מנוזלי התפוח מסביב. מקשטים בעלה נענע.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ..................ו--- פלפלית22/10/2008 08:12

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת חציליםו--- הדר
22/10/2008 08:16
סלט גזרו--- הדר
22/10/2008 08:17
ריבועי עוגת דבש עם קרם וניל ו--- הדר
22/10/2008 08:20
דג סלומון ברוטב שמנת ו--- פלפלית  
22/10/2008 08:39
תפוחי עץ אפויים במעטפת בצק עלים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
22/10/2008 08:45
תפוחי עץ אפויים במעטפת בצק עלים - לאחר אפיה ו--- פלפלית  
22/10/2008 08:47
משרה לבשר פילהו--- שומית
22/10/2008 10:54
מוס טונהו--- שומית
22/10/2008 11:04
פשטידת תירס וטונה....ו--- לינדוש  
22/10/2008 12:14
פשטידת פיטריות וגבינת מוצרלה.ו--- לינדוש  
22/10/2008 12:22
סמבוסק לערב החג ו--- aviva63  
22/10/2008 13:32
ו- 2 קילו רוגלך לפי הבצק של אורית S ו--- aviva63  
22/10/2008 13:35
גראטן ברוקולי / עממיו--- -מרילין  
22/10/2008 13:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן