...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גולש [צמחוני] מפטריות ותפו"א - עצמיו--- פלפלית   15/6/2010 11:58



בתמונה - הגולש המוכן - בלי תוספות

2 סלסלות פטריות שמפניון - פרוסות [בלי הרגל]
4 תפו"א בינוניים - חתוכים לקוביות קטנות
3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

מעט שמן [כ 3 כפות]
3-4 ענפי תימין
מלח ופלפל לבן

מחבת טפלון רחבה עם מכסה תואם.

מחממים את השמן,
מוסיפים את קוביות הבצל, מטגנים עד שקיפות.
מוסיפים את קוביות תפוה"א, מערבבים מוסיפים את ענפי הטימין.
ומכסים עם המכסה,
וממשיכים בטיגון/בישול על להבה נמוכה,תוך ערבוב
עד להזהבה קלה של התכולה.[ מכסה סגור כל הזמן]

כשהתכולה מזהיבה מעט, מוסיפים את הפטריות הפרוסות,
מערבבים, ומכסים במכסה.

בשלב זה מוסיפים 2-3 כפות מים לא יותר
הפטריות יגירו את נוזליהן , כמה דקות מאוחר יותר,
הוספת מעט המים, נועדה לשמור שיהיו מעט נוזלים, עד שהפטריות יתחילו להגיר את נוזליהן, הכל יתבשל בנוזלי הפטריות.

מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה עד
להתרככות תפוה"א. [ כ 30 דקות]
טועמים,ומתבלים במלח ופלפל לבן.

הגולש הזה, בסיס נפלא להוספת ביצים שלמות/ מקושקשות -
כמה דקות לפני סגירת הלהבה - מעין שקשוקה.
אפשרות נוספת, להגיש "ערימה" ועליה ביצה עלומה.
או תוספת חמה/פושרת למנת דג/בשר.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה15/6/2010 05:08
סלט חצילים וגמבות פיקאנטי של רינושו--- מרילין@  
15/6/2010 10:03
גולש [צמחוני] מפטריות ותפו"א - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
15/6/2010 11:58
גולש [צמחוני] מפטריות ותפו"א בצל וקוביות תפו"א ו--- פלפלית  
15/6/2010 12:00
גולש [צמחוני] מפטריות ותפו"א - שלב הוספת הפטריות ו--- פלפלית  
15/6/2010 12:01
איך ניתן להדפיס את המתכונים ? אודה לכם !ו--- shilka
22/9/2010 22:28



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן