...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פרוסות בטטה מוזהבות ברוטב סילאן ותבלינים ו--- פלפלית   13/6/2010 16:55



אלתור עצמי

המצרכים

בטטותקלופות ופרוסות לפרוסות רוחב עבות [כ 3 ס"מ רוחב}
מעט מעט מאוד מלח.
מעט מאוד שמן [כ 2 כפות]

הרוטב

חופן נאה של כוזברה יבשה [יבשה ולא טריה]
שיני שום כתושות בנדיבות [ועל פי סיבולת אישית]
מעט ג'ינג'ר מגורר
3-4 כפות סילאן [סילאן ולא דבש - בשביל הצבע]
מעט מים. [כ 1/3 כוס]

ההכנה

פורסים את הבטטות לפרוסות עבות,
משמנים את הפרוסות במעט שמן,
זורים מעט מאוד מלח ומעסים [עיסוי] שכל הפרוסות
יקבלו ציפוי של שמן ומעט מלח.

במחבת- טפלון - גדולה בעלת מכסה תואם מניחים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת, להבת הגאז, בתפוקה בינונית מינוס-, מכסים במכסה,
ומזהיבים צד א' של הבטטות.
[בסבלנות לאט לאט, להזהיב - לא לשרוף] כשצד אחד מזהיב,
הופכים את הפרוסות ומזהיבים גם את הצד השני.
[אם מכינים כמות גדולה, כדאי להכין בכמה מחזורים]

בעוד הבטטות מזהיבות, מכינים את הרוטב
מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים לסיר קטן
ומביאים לרתיחה וסוגרים להבה .

כשהבטטות מוכנות, יוצקים עליהן את הרוטב החם
בעודן במחבת, [כשהלהבה סגורה] מכסים עם המכסה
ומשאירים לרוטב להספג בהן.

אם מכינים בכמה מחזורים, מוציאים את הפרוסות המוזהבות,
כדי לפנות את המחבת, לנגלה הבאה.

לפני יציקת הרוטב, מחזירים את הפרוסות שהוכנו, למחבת ועל כל התכולה, יוצקים את הרוטב החם.











לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .............. ו--- פלפלית13/6/2010 08:06

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קיש גבינת צאן, צימוקים ומשמשים מיובשיםו--- הדר
13/6/2010 08:10
בורבושלה - "טעמים" צחי בוקששתרו--- פלפלית
13/6/2010 08:16
פרוסות בטטה מוזהבות ברוטב סילאן ותבלינים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
13/6/2010 16:55
בטטות - עוד מבט ו--- פלפלית  
13/6/2010 16:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן