...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פודינג שוקולד מבושל בקלי קלות/בצק אליםו--- הדר   4/6/2010 12:39

פודינג שוקולד/בצק אלים

הכנתי את הפודינג הזה לקינוחלהערב, נראה לי שתיכף אכין עוד נגלה גם למחר להביא לחברים אליהם אנו מוזמנים....


הוספתי מעט ברנדי ושתי כפיות גדושות ריבת חלב.
אני מעתיקה לכאן את הגירסא המקוצרת, את המתכון המלא באתר המשובח 'בצק אלים' אפשר למצוא כאן:
פודניג שוקולד/בצק אלים


לפודינג בסיסי:
2 כוסות חלב (אפשר להחליף
כוס אחת בשמנת מתוקה)
שליש כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט נדיב של מלח (כן!)
2 כפות קורנפלור
100 גר’ שוקולד מריר

שדרוגים:
2 חלמונים + עוד כף קורנפלור
20-30 גר’ חמאה
תוספות אפשריות:
כף גדושה חמאת בוטנים
2 כפות וויסקי / ליקר אהוב
חופן של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
1 כף אבקת נוגט (אם אין, אפשר נוטלה)
חצי כפית אבקת אספרסו (יש להוסיף לחלב בתחילת המתכון)
חצי כפית קינמון

מוזגים לסיר את החלב, ומוסיפים פנימה את הסוכר, הוניל והמלח. מחממים על אש נמוכה (מטיבי לכת על אש גבוהה). בצד, מודדים בכוס 2 כפות קורנפלור. מוזגים מעט חלב חם לכוס וממוססים את הקורנפלור עד שאין גושים והתערובת חלקה לחלוטין. מוזגים בחזרה לסיר עם החלב החם וטורפים היטב עד שהחלב מתחיל להסמיך. מתחילים להוסיף פנימה קובייה אחר קובייה מהשוקולד, עד שהתערובת נצבעת כולה בחום והופכת חלקה ומבריקה. אוכלים חם, או מוזגים לקעריות ומצננים שעתיים-שלוש במקרר עד להתמצקות.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי .......... ו--- פלפלית4/6/2010 07:27

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פודינג שוקולד מבושל בקלי קלות/בצק אליםו--- הדר   « הודעה נוכחית
4/6/2010 12:39



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן