...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לביבות כרובית וגבינות עם כרובית צלויה מעל ו--- עדי6381   28/5/2010 14:29

אומנם קצת עבודה - אבל שווה את המאמץ.

אילתור שלי, שהיה לי בראש מתחילת יום הלימודים ועד שהגעתי הביתה לממש אותו....

להיט היסטרי!!! טעים בטירוף!! לא רק לניצול שאריות גבינה...

ההכנה:

ראש כרובית שטוף ומפורק לפרחים.

מרתיחים עם פרחי הכרובית עם מים, מלח ומעט חומץ (ליצירת כל החיים הלא רצויים מהחריצים הקטנים של הכרובית.... אני לא מסוגלת לדלג על השלב הזה) עד לריכוך חלקי.

מסננים את הכרובית היטב ומשאירים להתקרר.

לוקחים מן הכרובית את הפרחים הבינוניים והיפים ומניחים אותם בצד.
מניחים את יתר הכרובית בקערה גדולה.

מועכים את הכרובית בעזרת מזלג ומוסיפים בצל מטוגן (הכנתי את הלביבות הללו במקביל לפסטה ברוטב שמנת בטטה, אז לקחתי חלק מהבצל המטוגן עם פרוסות הבטטה והכנסתי אותם לתערובת הלביבות).

מוסיפים כף אחת גדושה גבינה לבנה וגבינות קשות מגוררות לפי מה שיש בבית (הוספתי בערך חצי כוס גבינת פקורינו).
מוסיפי ביצה אחת וחצי כוס קמח. לפי הצורך מוסיפים עוד חצי כוס.

מניחים במקרר לחצי שעה.

בזמן הזה צולים את הכרובית שתשמש לקישוט:
פשוט מאוד...מניחים את הפרחים על מחבת טפלון, ללא שמן וללא חמאה... על אש גבוהה, עד שפרחי הכרובית משחימים. הופכים את הפרחים מכל הצדדים לצבע יפה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים את הלביבות:
באותה המחבת שבה צלינו את הכרובית, מניחים בעזרת שתי כפות לביבות מהתערובת ומשטחים מעט. מיד מניחים מעליהן פרח יפה של כרובית. לוחצים את הפרח מעט ללביבה.
מכסים את המחבת על אש קטנה, דקה-שתיים עד שמתייצב מעט.

מעבירים לתבנית על נייר אפיה, אין צורך להשאיר רווחים בין לביבה ללביבה.
כשנייר האפייה מלא בלביבות מכניסים לתנור לעשר דקות בערך, עד שמזהיב יפה. בזמן הזה ממלאים תבנית נוספת ומיד כשהראשונה מוכנה מכניסים את השניה לאפיה.

החומרים כאן מספיקים לכמות של שתי תבניות גדולות של תנור.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה28/5/2010 14:08
חציל קלוי ברוטב עגבניות וגבינת פקורינו ו--- עדי6381  
28/5/2010 14:10
לחמניות ממולאות בבצק גבינה ו--- עדי6381  
28/5/2010 14:16
לביבות כרובית וגבינות עם כרובית צלויה מעל ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
28/5/2010 14:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן