...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פרוסות סלמון ברוטב פיטריות ויין לבןו--- מרילין-   24/5/2010 08:23

אנחנו לא כך כך נוהגים לאכול פרוסות של דג סלמון כי די קשה לשמור על עסיסיותו..וגם הטעם שלו..נחמד ולא יותר מזה, לפחות בעיניי.
אחת הדרכים שאני בכל זאת אוהבת להגיש אותו, זה ברוטב הזה, המכיל
יין, פיטריות ושמנת. השילוב ביניהם הופך את הדג הזה לאחד הטעימים ביותר, ובהחלט שמור לשבתות וערבי חג
~
אני משחקת עם שתי גירסאות. בגירסה הראשונה אני שמה שמיר. אצלנו מאוד אוהבים את השילוב של שום ושמיר והוא משתלב נהדר עם הסלמון. בגירסה השנייה אני שמה פטרוזיליה ואז יש לי שילוב יותר "קלאסי" שתמחבר יותר
למטבח הצרפתי, ומזכיר את הרוטב "מרינייר" הטעים כל כך
~
שימו לב, הדג לא מבושל בתוך הרוטב, רק נח לו שם לספיגת הטעמים אחרי שהוא עבר טיגון. חשוב לא לייבש אותו.




מצרכים
שש פרוסות סלמון
שמן זית
מלח פלפל, פפריקה אדומה
מעט מיץ לימון
~
בצל קטן קצוץ
שלוש שיני שום כתושות
כוס יין לבן
מיכל שמנת מתוקה - אני מתשמשת בפרווה
קופסת פיטריות טריות פרוסות, או משומרות
חופן פטרוזיליה קצוצה או שמיר
מלח - פלפל - אופציה: כפית אבקת מרק פיטריות


הכנה
במחבט שיכול להכיל את כל הדגים
מטגנים את הדג בשמן זית משני הצדדים
מוסיפים מלח ופלפל ופפריקה מתוקה
מטגנים רק עד שהוא משנה את צבעו ללבן והבשר נפרד קלות
מזליפים מעט מיץ לימון ושומרים בצד
~
באותו מחבט, מטגנים את הבצל בשמן זית
מוסיפים את השום עד שהוא מפיץ ריח נעים
מצרפים את הפיטריות מטגנים מספר דקות
יוצקים את היין ומבשלים בלי כיסוי עד שהיין מצטמצם לדי חצי
תוך עירבוב מתמיד
מוסיפים את השמנת, את השמיר או את הפטרוזיליה
מתבלים במלח ופלפל ואבקת מרק פיטריות
מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות
מכניסים את הדגים בשיכבה אחת מכבים וסוגרים אתה סיר



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ............. ו--- פלפלית24/5/2010 06:40

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק אבטיח קר - "דרך האוכל"ו--- פלפלית
24/5/2010 06:49
פרוסות סלמון ברוטב פיטריות ויין לבןו--- מרילין-   « הודעה נוכחית
24/5/2010 08:23
טראפלס שוקולד ואגוזיםו--- מרילין-  
24/5/2010 08:31
שיפטה - כדורי בשר של משפחת גרשוןו--- מרילין-
24/5/2010 11:44
פילה דניס בעשבי תיבול ויין ו--- oreah
24/5/2010 12:21
ממרח פלפלים חריף (לוטניצה)ו--- אספרגוס  
24/5/2010 20:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן