...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט חצילים מבושל - להגשה חם / או קר - עצמיו--- פלפלית   23/5/2010 14:35

סלט חצילים מבושל - להגשה חם / או קר
מקור: עצמי

פירוט המתכון לפי הכמות שהכנתי

המצרכים

3 חצילים גדולים [השתמשתי בבלאדי ניתן להכין גם מחצילים רגילים]

3 בצלים גדולים, פרוסים לסהרונים

10 שיני שום [גדולות] חצויות לאורך

4-5 כפות שמן קנולה

1/3 צרור פטר' קצוצה דקדק [רק אזור העלים כולל הגבעולים הדקיקים]

רסק עגבניות מ 4 עגבניות גדולות [ללא הקליפה]
או 3 כפות רסק עגבניות משומר

כ 5 כפות קטשופ

כ 3/4 כוס מים.

1 כף פפריקה מתוקה + [מעט פפריקה חריפה אופ' לאוהבי החריף]

כדאי להכין בסיר שטוח בעל מכסה תואם.
[אני מכינה בווק גדול מצופה טפלון, עם מכסה]

ההכנה

מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות בעובי של כ 3 ס"מ
את הפרוסות חותכים לאצבעות בעובי ש. כ 3 ס"מ.

זורים מלח [לכמות שציינתי לעי"ל, זריתי כ 2 כפות מלח] מערבבים/מקפיצים שכל אצבעות החצילים יומלחו ומעבירים למסננת עם כלי איסוף. אני משאירה להגרת נוזלי החציל ל 12 שעות על השיש .

הבישול

יוצקים את השמן, מוסיפים את סהרוני הבצל, מטגנים עד שקיפות
[ולא יותר] מוסיפים את שיני השום ומערבבים דקה שתיים.
מוסיפים את אצבעות החציל - המנוקז מנוזלים, ומערבבים בתנועות קיפול -
נזהרים לא "לשבור" את אצבעות החציל.
מנמיכים להבה, מכסים במכסה סגור טוב, ומאדים תוך ערבוב עדין
במשך כ 20 דקות.

בקערית נפרדת ,מכינים תוך ערבוב

עגבניות מרוסקות [רסק עגבניות משומר אופ']
קטשופ
מים
פטר' קצוצה
מיץ מחצי לימון [כמות גדולה יותר לפי טעם אישי]

לאחר כ 20 דקות של אידוי יוצקים על החצילים
מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים במכסה
ומבשלים כשעה.
כדאי לבדוק מפעם לפעם אם יש צורך להוסיף מעט נוזלים
אני מנענעת את הסיר לא בוחשת ולא מערבבת ע"מ שלא לרסק
את אצבעות החצילים.

מקררת ורק אז, מעבירה לכלי האכסון ולמקרר.

החצילים המוכנים, בתוספת של מעט מאוד מים יכולים לשמש בסיס לשקשוקה.
מביאים לרתיחה עדינה, "שוברים" ביצים שלמות מכסים במכסה עד להתמצקות - חלקית או שלמה - של הביצים.

אין מלח במתכון ולטעמי אין צורך -
אבל לאוהבי המלוח , כדאי לטעום בסיום הבישול ורק אז להחליט אם להוסיף וכמה .



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה23/5/2010 06:27
עוגת גבינה עם קצף ופירורים/עידית חייטו--- הדר
23/5/2010 10:30
עוגת שוקולד וריבת חלב עם פתי בר אוסםו--- הדר
23/5/2010 10:36
גלידה וניל עם ג'ינג'ר / דורותו--- איה  
23/5/2010 13:19
גלידה וניל עם בזיליקום / דורותו--- איה
23/5/2010 13:21
טראפלס שוקולד עם צ'ילי / דורותו--- איה  
23/5/2010 13:23
סלט חצילים מבושל - להגשה חם / או קר - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
23/5/2010 14:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן