...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה 19/10/2008 08:22

המצרכים:
1 ק"ג בשר שריר, או פילה מדומה
4 בצלים גדולים
צרור גדול של פטרוזליה
2 כוסות חומוס מבושל( אפשר של סנפרוסט, ואז צריך רק להפשיר)
1/3 כוס שמן( לא זית, רצוי קנולה)
מלח, פלפל שחור, כף גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס, לפי הסיבולת( שיהיה פיקנטי, לא חריף מאד)

ההכנה:
מבשלים את הבשר בסיר לחץ 1/2 שעה. מוציאים מהמים, מצננים ומשהים שעה.
פורסים לפרוסות לא עבות,ואת הפרוסות לקוביות בינוניות.
קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.
בסיר גדול, רחב ושטוח מחממים את השמן.
מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, מאדים דקה, מוסיפים את הבשר , החומוס והתבלינים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש למינימום, מכסים את הסיר, ומבשלים לפחות שעה.

במקום זה, וזה משדרג את התבשיל בעשר דרגות לפחות, רצוי להכניס את הסיר לתנור בחום 130 מעלות בערך, וכך להשאיר אותו לכמה שעות, ממש כמו חמין.
התבשיל צריך בייביסיטר. יש לבחוש מפעם לפעם, ולהוסיף מים רותחים.

ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הטעם משובח יותר.בסוף הבישול, הבצל והפטרוזיליה ממש נמסים, ומתקבל תבשיל בצבע בורדו משגע.

צריך להשאיר מספיק נוזלים שישמשו להגשה -- עם תוספת של קוסקוס או אורז. שלא יהיה מרק, אלא נזיד.

נהדר, טעים טעים.

מקור- אמו המרוקאית של חבר, והרבה תודה לפיבי.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ..................ו--- פלפלית19/10/2008 07:55

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת סולת ותמרים בסירופו--- זברה
19/10/2008 08:06
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה « הודעה נוכחית
19/10/2008 08:22
כרובית ברוטב טחינה -עזרא משען -ו--- שומית
19/10/2008 09:00
בשר בקר עם פירות יבשים, מוגש עם קוסקוסו--- זברה
19/10/2008 09:08
מאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
19/10/2008 10:31
גולש עם בצקניות / זיו טרנר ו--- פלפלית
19/10/2008 13:13
בצקניות - חנה שאולובו--- פלפלית
19/10/2008 13:16
בצקניות - הבלוג של maslanski ו--- פלפלית
19/10/2008 13:20
בצקניות - נוקדלי - אהרוני וגברי ו--- פלפלית
19/10/2008 13:30
בצקניות הלושקי (בצקניות תפוחי אדמה)ו--- פלפלית
19/10/2008 13:37
גולש הונגרי / מסעדת בודפסטו--- -מרילין
19/10/2008 18:58
עוגת שוקולד מעולה ו--- אורית(ה)
19/10/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן