...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תפוחי אדמה "מכוערים"ו--- שמנמודה 10/9/2008 09:50

כמה תפוחי אדמה שרוצים
מלח גס
פלפל
שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם

מבשלים את תפוחי האדמה, שלמים בקליפתם, במים עד לריכוך.
מוציאים מהמים ומקררים טיפונת (כדי שאפשר יהיה לעבוד איתם).

משמנים תבנית גדולה ושטוחה (אני השתמשתי בזו של התנור) בשמן זית ומניחים את תפוחי האדמה במרווחים גדולים.

מועכים כל תפוח אדמה עם מועך של פירה פעם אחת (קווץ ממש רציני) מסובבים את המועך 90 מעלות ומועכים שוב. זה פחות קריטי במועכי פירה עגולים, אבל חשוב באלה המאורכים/ אליפטיים. תפוח האדמה אמור להיות ממש על סף פירוק (בגלל זה מכוערים...)

מזלפים או מברישים כל תפוח אדמה בשמן זית בנדיבות. מפזרים מלח גס בנדיבות, וכן פלפל ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם. (אפשר עירית, טרגון, טימין או כל שילוב לטעמכם).

אופים בחום בינוני גבוה כ-20 דקות עד שהתפודים זהובים ושחומים בקצוות. טעים לאכול עם יוגורט או שמנת חמוצה מעל.
(הקטקטית סרבנית האוכל ותפוחי אדמה במיוחד, טרפה שניים...)

מקור: הבלוג של pioneer woman




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..................ו--- איה10/9/2008 03:27
ממתקי תמריםו--- הדר
10/9/2008 08:28
בורגול אדום עם רכז רימוניםו--- הדר
10/9/2008 08:31
כרעיים - עוף - צלויות על מצע סלק - דורעם ו--- פלפלית
10/9/2008 09:49
תפוחי אדמה "מכוערים"ו--- שמנמודה « הודעה נוכחית
10/9/2008 09:50
גולאש עם בצקניות - טעמיםו--- פלפלית  
10/9/2008 11:09
גולאש עם בצקניות - הכנת גליל הבצקניות ו--- פלפלית  
10/9/2008 11:11
גולאש עם בצקניות - חיתוך הגליל והעברה לבישול במיםו--- פלפלית  
10/9/2008 11:13
גולאש עם בצקניות - העברה לבישול של 10 דקות נוספותו--- פלפלית  
10/9/2008 11:16
עוגת בישקוטים וקצפת-רות יולס-עוגות ב 5 דקותו--- פלפלית  
10/9/2008 13:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן