...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פוקאצ'ה / שמריתו--- לאה.ק   5/5/2010 15:54

פוקאצ'ה/אתר הבית של שמרית

תבנית אלומיניום מלבנית גדולה או 1 תבנית תנור עם דפנות

לבצק:
• 1/3 3 כוסות ( 500 גר') קמח
• ½ שקית או קוביה שמרית
• ½ שקית משפר לאפיה ביתית
• 5 כפות שמן זית
• ½ 1 כפיות מלח
• כ- ¼ 1 (300 מ"ל) מים

• 2 כפיות מלח גס לפיזור
• כפות שמן זית
• מעט קמח לפיזור
• מספר ענפי רוזמרין טרי


הכנת הבצק:
1. מכניסים לקערת מערבל את מרכיבי הבצק פרט למים.(שימוש בקוביה מחייב המסה)
2. לשים עם וו לישה במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש אשר ניתק מדפנות המערבל.( כ- 8-10 דקות ערבול).משהים מכוסה כ-30 דקות.
3. מוציאים הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים למלבן בגודל התבנית, מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומהדקים לפינות התבנית.
4. משהים לתפיחה מכוסה לכ-15 דקות נוספות.
5. בעזרת אצבעות ידיים משומנות עושים שקעים בבצק( ראו תמונה) בעומק של כ-1 ס"מ.
6. מפזרים יתרת השמן זית לחורים שיצרנו בבצק, מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. משהים לתפיחה 20 דקות.
7. מרססים מעט מים על הבצק ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל –200 מעלות, אופים כ-20 – 25 דקות עד להזהבה,
8. מוציאים הפוקאצ'ה מהתבנית ומקררים על רשת. חותכים לריבועים 10*10 ס"מ, ניתן לחמם מעט לפני ההגשה בתנור או על המנגל.
גיוונים:
פוקאצ'ה עם זיתים ובצל לבן
• 100 גר' זיתים שחורים קצוצים
• פרוסות עגבניה
• בצל מטוגן
פורסים הבצל לטבעות, מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן זית
מוסיפים 1 כף חומץ בלסמי ו- 100 גר' טבעות זיתים שחורים, מקררים ומפזרים על הבצק שתפח בתבנית. אין צורך לפזר מלח גס. אופים לפי ההוראות .
פוקאצ'ה עם רוזמרין ומלח גס
מוסיפים לבצק בשלב הסופי של הלישה 1 כף רוזמרין טרי קצוץ. מפזרים מלח גס. אופים לפי ההוראות . ניתן לגוון עם פרוסות עגבניה ולפזר מעליהן את הרוזמרין.
פוקאצ'ה עם רצועות פלפל אדום קלוי ושום טרי
• 2-3 פלפלים אדומים
• 5 שיני שום טרי
קולים את הפלפל האדום בתנור, מקלפים וחותכים לרצועות, מפזרים על הבצק את רצועות הפלפל, פרוסות שום טרי ומלח גס. אופים לפי ההוראות .

הערות שלי: (לאה)
שמתי כף שמרים יבשים
לא הוספתי משפר אפיה
בנוסף לשמן זית ומלח גס הוספתי פלפל אדום קלוי,כרשה,ופטריות מטוגנים וזיתים שחורים.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ....... ו--- פלפלית5/5/2010 07:49

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גבינה אפויה,בציפוי תותים וג'ליו--- מרילין-  
5/5/2010 08:06
פוקאצ'ה / שמריתו--- לאה.ק   « הודעה נוכחית
5/5/2010 15:54
נגיסי גבינה מתוקים לשבועות - שימריתו--- michalz123
5/5/2010 23:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן