...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

הגאנאש הכי טוב בעולם - מוואלה אוכלו--- פלפלית 5/9/2008 18:28



איך להכין את הגאנאש הכי טוב בעולם
טיפ מתוק של רוברט סטיינברג,
מתוך הספר "סודות של שפים"


שוקולד נוזלי בזמן תהליכי הטמפרינג "תכין את הגאנאש!" "תחתוך את הגאנאש!" הוראות אלה כמעט ואבדו בתוך רעש העבודה בברנאשו, שוקולטייר מפורסם בליון שבצרפת. השנה היתה 1995, ואני הייתי טירון מוחלט בתחום. ברנאשו אפשרו לי לבלות שבועיים במפעל הקטן שלהם, שם למדתי הרבה יותר מאשר עזרתי. לפני שהגעתי אליהם, אפילו לא שמעתי את המילה גאנאש. רק כמה שנים מאוחר יותר, כשניסיתי להכין גאנאש בעצמי, המצאתי את השיטה הזו. על אף שלפי השיטה הקלאסית להכנת גאנאש צריך לצקת שמנת חמה על שוקולד קצוץ דק, השיטה שלי היא לחמם גם את השוקולד וגם את השמנת. וכך אני עושה זאת.


שלב 1: חממו במקביל את השוקולד ואת השמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר ¾ כוס שמנת עד שהיא רק מתחילה לבעבע.


שלב 2: הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46 ל-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטאלי כדי למדוד את הטמפרטורה.


שלב 3: מזגו בזהירות את השוקולד את תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגאנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. הגאנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם, ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגאנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שישי ...........................ו--- פלפלית5/9/2008 09:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוף על פחית של בירה ו--- פלפלית  
5/9/2008 09:17
תחילת הצליה - עוף על פחית של בירהו--- פלפלית  
5/9/2008 09:19
אורז פרסי- טהא דיגו--- תמר
5/9/2008 10:37
בוקר טוב וברכות לפתיחת הפורוםו--- ריקי
5/9/2008 10:45
עוגת קפה ושקדים בחושה - מומלצתו--- תמר
5/9/2008 10:48
כופתאות שזיפים הונגריותו--- שמני
5/9/2008 10:53
בצק לעוגיותו--- תמר
5/9/2008 10:57
עוף ממולא באורז ברוטב צ'ילי מתוק ו--- שומית
5/9/2008 13:55
הגאנאש הכי טוב בעולם - מוואלה אוכלו--- פלפלית « הודעה נוכחית
5/9/2008 18:28
עוגת שמנת פירורים - דנה מלמד, מערכת וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:31
עוגת אגסים וקרם שקדים - דנה מלמד, וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:33
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:08
עוגת גבינה - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:11
עוגת שזיפים בברנדי - רביבה וסיליהו--- פלפלית
5/9/2008 19:14
שניצל פרגיות - משודרג ועסיסי במיוחד ו--- פלפלית
5/9/2008 19:21
לביבות תירס וטונהו--- רונית
5/9/2008 19:50
עוגת שוקולד מהירה בספל. המלצה חמה!!ו--- שמני  
5/9/2008 20:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן