...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חיתוכיות לימון, תימין ורוזמריןו--- מרילין-   18/4/2010 08:58

קטנות, חמודות, מרעננות, החיתוכיות הלאה הן לדעתי סיום מושלם לכל ארוחה קצת כבדה (גירסת הפרווה מעולה) - וגם נהדרות עם התה של אחר הצהוריים
~
היחס בין הסוכר ללימון נותנים תוצאה די מאוזנת מבחינת החמיצות ואני ממליצה לטעום מעט מהבלילה בקצה הלשון ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד מעט מיץ לימון כדי לתת "טויסט" מרענן יותר

אם בחרתם למרוח שיכבת ריבה על הבצק כמו בתמונה (אני ממליצה, זה טעים ויפה נורא), כדאי באמת להוסיף עוד מיץ מלימון אחד כדי ליצור ניגוד מעניין
ולאזן את המתיקות של הריבה
~
באחת הפעמים שהכנתי את החיתוכיות הוספתי לבצק עלי תימין ורוזמרין קצוצים..מה אגיד ומה אספר איזה שילוב טעים
~

מתאים לתבנית 20*30 בקירוב
~
מצרכים - הבצק
כוס קמח
רבע כוס סוכר
שקית סוכר וניל
שתי כפות תימין ו/או רוזמרין טרי קצוץ דק - אופציה
גרד מלימון
מאה גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
.
המלית
ארבע ביצים גדולות
כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
גרד מ- משלושה לימונים
שליש כוס קמח + חצי כפית אבקת אפיה
.
הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, הסוכר הטימין והגרד
מוסיפים את החמאה, מערבבים ומאחדים לדי בצק
משטיחים על התבנית מרופדת נייר אפיה
אופים בחום בינוני עד להזהבה ושומרים בצד


הכנת המלית
מערבבים את כל חומרי המלית בעזרת כף עץ, בלי להקציף
את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים עם מטרף לבלילה הומוגנית
יוצקים על הבצק ואופים על 180 עד שמזהיב יפה
מקררים וחותכים לריבועים קטנים
אופציה: למרוח מעט ריבת תות על הבצק לפי המלית הלימונית


לקוח מהאתר של הנהדר והמופלא של ענבל שף פיית העוגיות
עם שינויים שלי



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה18/4/2010 04:05
סלט שומר וגזרו--- איה
18/4/2010 04:40
סלט כרוב אדום עם זרעי כוסברה וצ'יליו--- איה
18/4/2010 04:42
סלט קישואים עם נענע ולימוןו--- איה
18/4/2010 04:45
חיתוכיות לימון, תימין ורוזמריןו--- מרילין-   « הודעה נוכחית
18/4/2010 08:58



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן