...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כיכר גפילטע פיש בתנורו--- אייקו   14/4/2010 04:53


המתכון הזה מושלם למי שלא רוצה לקרצף קשקשים מהאמבטיה. אמנם השם "גפילטע פיש" מרמז במקור על פרוסות דג ממולא ולא על כיכר אפויה אבל אם כדורי הדג בצנצנת יכולים להתפאר בשם גפילטע אז גם אני. זה באמת טעים ובאמת קל להכנה. השתמשתי בתערובת של סלמון ואמנון ( ( TILAPIA , ביחד כ 1300 גרם פילה דג. פרוסות הדג נשמרות היטב במקרר עד שבוע ימים. כבר לא צריך לחכות לפסח!

כיכר גפילטע פיש בתנור

מצרכים:
1300 גרם פילה דג נקי מעור ועצמות (אני השתמשתי בתערובת של סלמון טרי ואמנון קפוא( נסו סלמון וקרפיון או סלמון ובקלה).
2 בצלים קטנים מקולפים וחצויים
2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים
2 כפות שמן (לבישול הירקות)
שליש כוס מים
כף מלח
כפית סוכר
2 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס קמח מצה
כפית שמיר יבש (או חופן שמיר טרי קצוץ)

הכנה:
לחמם תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות צלסיוס). במעבד המזון לקצוץ בפולסים את הירקות לפירורים ולהעביר לכלי מתאים למיקרוגל. לערבב 2 כפות שמן עם הירקות ולבשל במיקרוגל כשתי דקות.
לטחון בפולסים את הדג במעבד המזון. להוסיף את שאר המצרכים (כולל הירקות) ולהמשיך לטחון. התערובת תתחיל כדביקה וקשה לטחינה ותתרכך עם הוספת המים. מדי פעם אפשר לעצור את המעבד ולעזור לו עם לקקן או כף עץ. לטחון היטב עד שהכל אחיד.
להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב (אני אף שמתי נייר כסף משומן בתחתית נגד עין הרע). את התבניות לשים בתבנית תנור גדולה עם שוליים גבוהים ולמלא אותה במים עד שני שליש מגובה תבניות הדג. להבריש את כיכרות הדג בשמן (או לרסס בתרסיס) ולאפות בתנור החם כארבעים וחמש דקות. הדג צריך להיות מוצק למגע אך לא יבש. כשמתקרר, לשחרר בעדינות למגש ולפרוס. אדיר עם סלט סלק וחזרת



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה14/4/2010 04:40
כיכר גפילטע פיש בתנורו--- אייקו   « הודעה נוכחית
14/4/2010 04:53
המבורגר הטוב בעולם - הקצב הפריזאי ו--- פלפלית
14/4/2010 08:43
שלרם צ'קר - לפת מתוקה (מעדן לעיראקים בלבד)ו--- מרילין-  
14/4/2010 14:53



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן