...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מעדן גבינה ועגבניותו--- מרילין-   11/4/2010 11:05

שנים רבות שמדי יום ראשון בערב אני נפגשת עם מספר חברות. מירושלים, פתח תקווה, אלעד, ראש העין ועוד
וכל אחד יודע, יום ראשון מגיע וזה הזמן "שלנו": גם הבעלים יודעים גם הילדים יודעים, כולם משתפים פעולה.
המפגשים נערכים כל פעם בבית של חברה אחרת ובמהלך הערב אחת מאיתנו מעבירה שיעור שבעקותיו יש דיון זו תמיד חוויה המעשירה את הרוח ומחזקת את הנפש וגם נותנת כלים רבים ובכל הנוגע לאחריות שלנו כנשים
~
מיותר לציין שלא יקום ולא ייתכן מפגש שכזה בלי שולחן עמוס מטעמים שכל אחת מאיתנו מביאה כי לרוב אנחנו חומקות מן הבית עוד לפני שהספקנו לאכול
ארוחת ערב, וזו הזדמנות נהדרת לשבת ברוגע ולהתענג על ארוחה חלבית קלילה באווירה חברותית
~
ואחרי כל הדיבורים האלה הנה תרומתי למפגש האחרון מעדן גבינה ועגבניות + קרקרים מקמח מלא (מתכון בקרוב) היה גם טעים וגם יפה
~
הרעיון מתוך הספר "עוגות גבינה" בעריכת רות סירקיס

גיוונים: למעשה אפשר לתבל את הגבינה לפי כל טעם שנרצה: הכנתי את המעדן בהיזדמנות אחרת אם טפנד זיתים שחורים במקום רסק העגבניות
שתי הגירסאות מוצלחות הצעת הגשה אחרת: לצקת בתבנית אינגיש קייק
או בתבניות קטנות אישיות
עוד גיוון: אפשר לדלג על שלב הוספת השמנת המוקצפת ולצרף חצי מיכל שמנת (לא מוקצפת) לתערובת הגבינה כדי להעשיר את הטעם

מצרכים
חמש מאוד גרם גבינה לבנה 9%
שתי כפות רסק עגבניות - אפשר רסק עגבניות מיובשות
בצל קטן קלוף מגורד
כף ריחן טרי קצוץ - אפשר כפית פסטו
שתי שיני שום כתושות
מלח - פלפל שחור
שקית ג'לטין: 14 גרם / כף גדושה
חמש כפות מים
שמנת מתוקה מוקצפת בלי סוכר
לקישוט: עגבניות שרי חצויות


הכנה
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הרסק
הסוכר, הריחן, הבצל השום המלח והפלפל
בקערה קטנה מערבבים את המים עם הג'לטין
ומשהים 5 דקות תוך עירבוב מדי פעם
מחממים את הקערה על סיר כפול תוך עירבוב עד שהג'לטין נמס
יוצקים את נוזל הג'לטין החם בתערובת הגבינה
מערבבים היטב בעזרת מטרף ומשהים חצי שעה
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה
טועמים מתקנים תיבול ומערבבים שוב
יוצקים לתבנית ושומרים לילה במקרר
מקשטים בעזרת חצאי עגבניות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה11/4/2010 03:06
דג מרלוזה אפוי בתחמיץו--- טליון
11/4/2010 06:42
מעדן גבינה ועגבניותו--- מרילין-   « הודעה נוכחית
11/4/2010 11:05
תמונה מרחוק יותרו--- מרילין-  
11/4/2010 11:07
על קרקרו--- מרילין-  
11/4/2010 11:08
מחית פלפלים קלויים מתובלת ו--- פלפלית  
11/4/2010 11:35
סלט קוסקוס אביביו--- *תמר*  
11/4/2010 11:39
סלט תפוזים צפון אפריקאי - "דרך האוכל"ו--- פלפלית
11/4/2010 11:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן