...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין ו--- פלפלית 16/10/2008 19:39


מקור - אמשל מילואימניק טחון - מפורום חלבי -
באדיבות שרית ב.



כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין

מקור המתכון: דודה שלי

מצרכים:
1 כרוב בינוני
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי עץ ירוקים (אלכסנדר או סמית)
כוס צימוקים
חופן חמוציות מיובשות (אופציה, מוסיף המון)
2 כפות גדושות סוכר חום
סוכר או ממתיק מלאכותי לפי הטעם
30 גרם חמאה (או מחמאה)
מעט שמן (לא שמן זית!)
מעט חומץ רגיל (אני משתמשת בחומץ בלסמי)
קנמון
מעט מלח

הכנה:

1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות. הכי נוח בדסקית הפריסה של מעבד המזון.

2. ממליחים היטב את רצועות הכרוב ומניחים צלחת ועליה משקולת כלשהי לדחיסת הכרוב. משהים לשעה בערך.

3. שוטפים היטב את הכרוב מבעד למסננת רשת, בכמה קבוצות וסוחטים היטב.

4. בסיר כבד ורחב מחממים את החמאה והשמן ומוסיפים את הסוכר החום, תוך כדי ערבוב בכף עץ.

5. מוסיפים את קוביות הבצל וממשיכים בתהליך האידוי-קירמול.

6. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר עם הקרמל סוכר שהתחיל להיווצר. ממשיכים כל הזמן לערבב בכף עץ.

7. כשקוביות תפוחי העץ והבצל משחימות מעט – מוסיפים את רצועות הכרוב השטופות והסחוטות. ממשיכים לערבב, עד שכל הכרוב מכוסה בתערובת השמן-סוכר-בצל-תפוחי עץ.

8. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומניחים להתאדות בנוזלים שמופרשים. בוחשים מדי פעם ואם יש צורך – מוסיפים טיפת מים רותחים (בכמות של 2 – 3 כפות בכל פעם).

9. מוסיפים את הצימוקים והחמוציות (אם משתמשים) וממשיכים לאדות כ-40 דקות על להבה בינונית נמוכה.

10. טועמים, מוסיפים קינמון, חומץ, מעט מלח ומתקנים את המתיקות, באם יש צורך.

11. מצננים ושומרים במקרר.

12. מגישים חם, פושר וגם קר, כתוספת למנות בשריות.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- איה16/10/2008 04:06
שטרודל תפוחים / רוני ונציה ו--- פלפלית
16/10/2008 10:57
שטרודל תפוחים וצימוקים -קרין גורן ו--- פלפלית
16/10/2008 11:04
פאי תפוחים ואגוזים / בני סיידה ו--- -מרילין  
16/10/2008 11:35
מאפה תפוחים צרפתי / chaussons aux pommesו--- -מרילין  
16/10/2008 11:56
מאפה תפוחים ושקדים בבצק פילו ו--- -מרילין  
16/10/2008 12:02
פשטידת כרישה( או קיש)ו--- זברה
16/10/2008 15:37
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
16/10/2008 19:39
סול פלורנטיןו--- שמנמודה
16/10/2008 21:58
שדרוג ל - גלילות סול ממולאות בתרדו--- שמנמודה
16/10/2008 22:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן