...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פשטידת כרישה( או קיש)ו--- זברה 16/10/2008 15:37

החמרים לתחתית הבצק:
125 ג'ר חמאה מלוחה,חתוכה לקוביות קאנות
2/3 1 כוסות קמח
1 ביצה טרופה
2 כפות חלב או מי קרח

למלית:
4 כרישות גדולות,החלק הבהיר בלבד, חצויות ושטופות היטיב, פרוסות לעיגולים
25 ג'ר חמאה
2 כפות שמן חמניות או קנולה
מלח,פלפל לבן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 שמנת מתוקה..
ההכנה:
שמים במעבד את החמאה והקמח, ומפעילים בפולסים לפירורים.מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים קצרות,רק עד שיש גוש בצק.מכסים בנילון נצמד ומאחסנים במקרר.
במחבת גדולה מאדים את הכרישה בחמאה ובשמן,על אש נמוכה,עד שזהוב.מתבלים. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטיב.מצננים.
משטחים את הבצק בידיים לתחתית ודפנות תבנית פיירקס בינונית.
טורפים את הביצים והשמנת,מערבבים עם הכרישה.יוצקים על הבצק,ואופים בחום בינוני,180 מעלות,בערך 50 דקות,או עד שהמלית מקרישה ומזהיבה היטיב.
הערה: אשר להכין לפסח, ואז אין צורך בתחתית, ואת הקמח ניתן להחליף בקמח תפוחי-אדמה.
אפשר להוסיף גם כוס פרמזן מגוררת.
מקור-זברה.

(_ הבצק לא שלי, ולא זוכרת למי לתת קרדיט!)
-בתיאבון




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- איה16/10/2008 04:06
שטרודל תפוחים / רוני ונציה ו--- פלפלית
16/10/2008 10:57
שטרודל תפוחים וצימוקים -קרין גורן ו--- פלפלית
16/10/2008 11:04
פאי תפוחים ואגוזים / בני סיידה ו--- -מרילין  
16/10/2008 11:35
מאפה תפוחים צרפתי / chaussons aux pommesו--- -מרילין  
16/10/2008 11:56
מאפה תפוחים ושקדים בבצק פילו ו--- -מרילין  
16/10/2008 12:02
פשטידת כרישה( או קיש)ו--- זברה « הודעה נוכחית
16/10/2008 15:37
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין ו--- פלפלית
16/10/2008 19:39
סול פלורנטיןו--- שמנמודה
16/10/2008 21:58
שדרוג ל - גלילות סול ממולאות בתרדו--- שמנמודה
16/10/2008 22:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן