...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי תפוחים ואגוזים / בני סיידה ו--- -מרילין   16/10/2008 11:35

זה המקור - אצלי עם שינויים


שלוש שכבות של עונג..בצק פריך וחמאתי, תפוחים בטעם קראמל
ומעל הכל פירורים עם אגוזים לרוב . במקור הפאי מופיע עם צימוקים וקלבדוס - אבל הפעם העדפתי טעמים ראשוניים יותר
.
.
מצרכים לקלתית
שתי כוסות קמח מנופה
ארבע כפות סוכר
קורט מלח
מאה חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
שתי כפות מי קרח
.
.
לציפוי
לציפוי: שש כפות סוכר חום
שש כפות אגוזים קצוצים
שבע כפות קמח
שבעים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
.
.

למלית
שישים גרם חמאה
שש תפוחי עץ גרני סמיט, קלופים וחתוכים לשמיניות
ארבע כפות סוכר
.
.

הכנת הקלתית
במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה
עד שמתקבלת תערובת פירורית
מערבבים את הביצה עם המים
מוסיפים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד
צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים ושומרים במקרר שעה
מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ
מרפדים בו את התבנית, כף שיכסה את התחתית והדפנות
דוקרים את התחתית במזלג ושומרים במקרר כחצי שעה
מחממים מראש תנור לחום בינוני 180
מכסים את הבצק בנייר אפייה, ושמים עליו קיטניות יבשות למשקל
אופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר, ומצננים
.
.
הכנת הציפוי
שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי
בעזרת האצבעות יוצרים פירורים ושומרים בצד
.
.
הכנת המלית
ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ-15 דקות
..
.
.
הרכבה ואפיה
משטחים את התפוחים בקלתית, זורים מעל את הציפוי
ואופים כ-25 דקות עד שהציפוי מזהיב
.
מקור המתכון: בני סיידא



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- איה16/10/2008 04:06
שטרודל תפוחים / רוני ונציה ו--- פלפלית
16/10/2008 10:57
שטרודל תפוחים וצימוקים -קרין גורן ו--- פלפלית
16/10/2008 11:04
פאי תפוחים ואגוזים / בני סיידה ו--- -מרילין   « הודעה נוכחית
16/10/2008 11:35
מאפה תפוחים צרפתי / chaussons aux pommesו--- -מרילין  
16/10/2008 11:56
מאפה תפוחים ושקדים בבצק פילו ו--- -מרילין  
16/10/2008 12:02
פשטידת כרישה( או קיש)ו--- זברה
16/10/2008 15:37
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין ו--- פלפלית
16/10/2008 19:39
סול פלורנטיןו--- שמנמודה
16/10/2008 21:58
שדרוג ל - גלילות סול ממולאות בתרדו--- שמנמודה
16/10/2008 22:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן