...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שטרודל תפוחים / רוני ונציה ו--- פלפלית 16/10/2008 10:57


שטרודל קלאסי משכבות בצק פילו עדין, עוגת הדגל של בית-התה האוסטרי הממוקם באתר הסקי המפורסם של העיירה סטו שבוורמונט, ארה"ב. המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי, מרשל פיי.



למלית:

3 תפוחים מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
קמצוץ ג'ינג'ר טחון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות, קצוצים גס

לגלילה:

4 דפי בצק פילו (מפשירים את החבילה לילה קודם במקרר)
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית אפייה שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה


אופן ההכנה



1. מערבבים את התפוחים עם קליפת ומיץ לימון.

2. בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר. מוסיפים לתפוחים ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.

אופן הרכבת הגלילה:

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).

4. פותחים את דפי בצק הפילו ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כל זמן ההכנה.

5. מניחים דף אחד של בצק מעל למשטח עבודה. מברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת, מהאמצע כלפי מעלה, ומטה לעבר הפינות. מפזרים מעל בקלילות כ-2 כפות פירורי לחם. ממשיכים להניח את שאר דפי הפילו באותה צורה (מברישים כל דף בחמאה ומפזרים מעל 2 כפות פירורים).

6. מסדרים תלולית מתערובת התפוחים ברוחב כ-10 ס"מ, במרחק 10 ס"מ משולי הצד הארוך של הפילו, ומשאירים שוליים ריקים של 4 ס"מ מהצדדים הקצרים. יוצקים 1 כף חמאה על התפוחים.

7. מגלגלים את הפילו כמו גלילה מהצד הארוך עם התפוחים. מהדקים, סוגרים את הקצוות ומקפלים אותם פנימה. מעבירים בזהירות מעל לתבנית, עם תפר החיבור כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה, ואחר-כך בחמאה המומסת שנותרה.

8. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט בתבנית על רשת.

אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש ליד.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- איה16/10/2008 04:06
שטרודל תפוחים / רוני ונציה ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
16/10/2008 10:57
שטרודל תפוחים וצימוקים -קרין גורן ו--- פלפלית
16/10/2008 11:04
פאי תפוחים ואגוזים / בני סיידה ו--- -מרילין  
16/10/2008 11:35
מאפה תפוחים צרפתי / chaussons aux pommesו--- -מרילין  
16/10/2008 11:56
מאפה תפוחים ושקדים בבצק פילו ו--- -מרילין  
16/10/2008 12:02
פשטידת כרישה( או קיש)ו--- זברה
16/10/2008 15:37
כרוב מאודה בתפוחים וצימוקים בנוסח פולין ו--- פלפלית
16/10/2008 19:39
סול פלורנטיןו--- שמנמודה
16/10/2008 21:58
שדרוג ל - גלילות סול ממולאות בתרדו--- שמנמודה
16/10/2008 22:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן