...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות בולגריות אפויות על מצע שום מתקתק....ו--- איה ו.   2/3/2010 15:08

מתכון מעולה של ליאתי114 מפורום אוכל YNET:

וכך כותבת ליאתי:

עירבוב שלי משני מתכונים : של יחיאל פילוסוף לקציצות, ושל בני סיידא לשיני השום.

אפשר כמובן להכין כל קציצות אחרות שרוצים, אבל אלה מדהימות

ל-20 קציצות:
1 קג בקר טחון
4 כפות פירורי לחם, שרויים ב-7-6 כפות מים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור, טחון טרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כמון
1/3 כפית תימין יבש (לא חובה)
1/4 כוס מים
2 בצלים, קצוצים דק מאוד
1/3 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
60 גרם צנוברים קלויים
מערבבים את הבשר עם פירורי לחם, ביצים ותבלינים. תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה מים, לשים שוב ומניחים לתערובת כולה מנוחה של 3 שעות במקרר. * מוציאים את התערובת מהמקרר ומוסיפים בצל, פטרוזיליה וצנוברים. מערבבים היטב ויוצרים 20 קציצות. צולים את הקציצות בתנור שחומם היטב במצב גריל כ-3 דקות מכל צד או לפי דרגת הצליה הרצויה.

1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום מופרקים לשיניים לא קלופות
6 כפות עשבי תיבול לבחירה (טימין, אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה וכו') קצוצים
1 ענף רוזמרין אם רוצים
מל"פ
3/4 כוס מרק עוף

מחממים מעט את שמן הזית במיקרו או על הגז, ושופכים לתבנית מתאימה. מסדרים את שיני השום מעליו,מפזרים את עשבי התיבול , מתבלים מל"פ, ומניחים למעלה את ה'ציצות.
יוצקים את המרק, ואופים מכוסה ב180 כ 45-60 דקות עד שאין נוזלים ונשארת רק שכבת שמן מתובלת בתבנית,
מגישים חם עם שיני השום השלמות ולחם טרי. הסועדים סוחטים את תוכן שיני השום על הלחם או על הקציצות. מעדן.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה2/3/2010 06:53
פחזניות שמנת חמוצה ופרמזןו--- chant
2/3/2010 08:45
סלט עדנה צימחוני..ו--- chant
2/3/2010 08:53
חיתוכיות שוקולד ואגוזים של יעלה.........ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:49
עוגת קוקוס נימוחה מעולה של קרין גורן-......ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:54
עוגיות בצק פריך בארבעה טעמים-....ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:55
לחמניות שושנים .."תלישות".......-ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:57
+........ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:58
פלפל כתום מתוק (פלפל ארוך) במלית גבינות....ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:59
פלפלים קלויים מתוקים וחריפים - בתחמיץו--- איה ו.  
2/3/2010 15:01
קוסקוס מסולת רגילה בשיטת המיקרו-.....ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:02
עוף צלוי ביין אדום וסוכר וניל-.....ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:05
קציצות בולגריות אפויות על מצע שום מתקתק....ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
2/3/2010 15:08
- וכאן הקציצות הבולגריות בתבשיל אפונה וארטישוקו--- איה ו.  
2/3/2010 15:11
- נשיקות מרנג צבעוניות-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:12
- נשיקות קפה............-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:13
- אצבעות מרנג שוקו שקדים-.......ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:14
גביניות קלאסיות לפי קרין גורןו--- איה ו.  
2/3/2010 15:15
+........הכי קרוב.....- תוספת השקדים למעלה- מעולה!ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:16
הנשיקות והגביניות הפכו למשלוחי מנות:ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:17
אזני המן במלית לוקום/מרציפן/אגוזים-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:21
ואזניים במלית מטבע שוקולד 60%-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:22
-...האוזן הכי שוקולדית שיש............-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן