...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חיתוכיות שוקולד ואגוזים של יעלה.........ו--- איה ו.   2/3/2010 14:49



חיתוכיות אגוזים-שוקולד של יעלה מ- YNET
הערות איה ו.: הכנתי חלבי ועם הרבה שוקולד.


הערות דורית
הכנתי עם שמן, החלפתי 100 גר' קמח רגיל בקמח מלא להבא אחליף 200 או הכל,
לא שמתי שוקולד אלא 350 גר' אגוזים בשכבת האגוזים לא הוספתי 2 כפות שמן אלא 2 כפות חלב.
מאוד אהבתי את התוצאה, יצאה כמות ענקית, אמנם כמות השומן לא קטנה אבל היא מתחלקת לכ-50 -40 מנות.

נושא : לפעמים צריך משהו פרווה - חיתוכיות אגוזים-שוקולד (אפשר גם חלבי)
תאריך : 22/07/09 13:14
מחבר/ת : יעלה

עוגה/חיתוכיות להכנה מהירה, ללא מיקסר. מתקבלת כמות גדולה.

הערה: אפשר להכין את זה חלבי, יוצא מעולה !

חיתוכיות אגוזים-שוקולד פרווה

בתמונה: הגובה כ-3 ס"מ, נאפה בתבנית 35 על 35 ס"מ.

החומרים לבסיס :
300 גרם קמח*
3/4 כוס סוכר
2 כפיות ווניל
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רגיל (200 גרם חמאה רכה לחלבי)*
2 ביצים גדולות
1-2 כפות מיץ לימון/תפוזים (רוויון לחלבי)

אופן ההכנה :
לשים את כל החומרים יחד, מתקבל בצק רך! אפשר להכין בידיים ובמידה שזה יבש קצת - להוסיף טיפה שמן/מיץ/חלמון.
לרפד תבנית ענק בנייר אפיה, למרוח את הבצק שהוא רך למדי. אם לא נמרח על הכל, להרטיב קצת ידיים ולמתוח. אפשר לראות בתמונה שלמרות שיוצא דק מאוד, זה תופח באפיה לגובה סביר.

שכבת ביניים :
כשליש כוס, לא יותר, ריבה נוזלית כלשהי. אם אין – אפשר לרסק במעבד קונפיטורה עם פירות.
למרוח את הריבה הדלילה על הבצק. אסור לשים קונפיטורה עם פירות כי ישקעו.
עדיף לוותר בכלל על ריבה אם אין משהו מתאים.

שכבת אגוזים-שוקולד:
200 גרם אגוזי מלך ו/או שקדים שלמים מרוסקים דק
150 גרם שוקולד מריר פרווה מרוסק גס. (אפשר לערבב עם שוקולד חלב לחלבי) *
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות שלמות
1 כפית תמצית ווניל
1 כף מיץ לימון וקליפת לימון טרי (בנדיבות)
שליש כוס קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מחוקה א-אפיה)
2 כפות שמן רגיל *

לערבב הכל היטב עם כף. ולמרוח שכבה מעל הריבה.

לאפות בחום של כ-170-160 מעלות במשך כ-40-50 דקות.

לקרר היטב את העוגה. לחתוך לריבועים קטנים רק לאחר הקירור !
בתיאבון, יעלה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה2/3/2010 06:53
פחזניות שמנת חמוצה ופרמזןו--- chant
2/3/2010 08:45
סלט עדנה צימחוני..ו--- chant
2/3/2010 08:53
חיתוכיות שוקולד ואגוזים של יעלה.........ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
2/3/2010 14:49
עוגת קוקוס נימוחה מעולה של קרין גורן-......ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:54
עוגיות בצק פריך בארבעה טעמים-....ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:55
לחמניות שושנים .."תלישות".......-ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:57
+........ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:58
פלפל כתום מתוק (פלפל ארוך) במלית גבינות....ו--- איה ו.  
2/3/2010 14:59
פלפלים קלויים מתוקים וחריפים - בתחמיץו--- איה ו.  
2/3/2010 15:01
קוסקוס מסולת רגילה בשיטת המיקרו-.....ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:02
עוף צלוי ביין אדום וסוכר וניל-.....ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:05
קציצות בולגריות אפויות על מצע שום מתקתק....ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:08
- וכאן הקציצות הבולגריות בתבשיל אפונה וארטישוקו--- איה ו.  
2/3/2010 15:11
- נשיקות מרנג צבעוניות-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:12
- נשיקות קפה............-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:13
- אצבעות מרנג שוקו שקדים-.......ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:14
גביניות קלאסיות לפי קרין גורןו--- איה ו.  
2/3/2010 15:15
+........הכי קרוב.....- תוספת השקדים למעלה- מעולה!ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:16
הנשיקות והגביניות הפכו למשלוחי מנות:ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:17
אזני המן במלית לוקום/מרציפן/אגוזים-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:21
ואזניים במלית מטבע שוקולד 60%-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:22
-...האוזן הכי שוקולדית שיש............-ו--- איה ו.  
2/3/2010 15:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן