...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי תפוחים סגור של סירקיסו--- maryline   8/2/2010 09:51

פאי תפוחים סגור מבית רות סירקיס, שהפך לקליסקה במטבחי הישראלי..וגם במטבח שלי אני אוהבת בו את הבצק (קל ונוח לעבודה) שהוא טעים
ונימוח, את התפוחים הרכים והמבושמים..אין ספק שזו אחר העוגות האהובות ביותר אצלנו גם פשוטה במרכיביה וגם חגיגית בהגשתה אפשר להגיש אותה קרה, ואפשר גם חממימה.. ואם תוסיפה ליד כדור גלידה..אז אני כבר לא אחראית לשום דבר

מצרכים לבצק
שתי כוסות קמח רגיל
חצי כפית מלח
מאה עשרים וחמש גם חמאה - 125 - קרה חתוכה לקוביות
שש כפות מים קרים
שקית סוכר וניל - תוספת שלי


הכנה
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, המלח והסוכר
מוסיפים את החמאה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורים
מוסיפים את המים ומערבבים עד שזה מתגבש לדי כדור
אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של מים אם צריך
מחלקים את הבצק לשניים, אחד גדול יותר ישמש לתחתית
ואחד קטן יותר ישמש לכיסוי. שומרים במקרר

מצרכים למילוי
שמונה תפוחים ירוקים חמוצים
כף מיץ לימון
שלושת רבעי כוס סוכר
שתי כפות קמח
כף שטוחה קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
בנוסף: עשרים וחמש גרם חמאה

הכנת המילוי
קולפים את התפוחים, פורסים דק ומערבבים עם מיץ הלימון
מוסיפים את הקמח, הסוכר הקינמון והמוסקט ומערבבים


הרכבת הפאי
מרדדים את הכדור הגדול לעלי דק ומניחים בתחתית התבנית
שמים את המילוי התפוחים מעל ומפזרים קוביות חמאה מעל התפוחים
מרדדים את הכדור הקטן יותר ומניחים אותו על התפוחים
סוגרים סביב סביב בחיבור בין הבצק התחתון לעליון
מהבצק העודף שנשאר, יוצרים קישוטים ומניחים על הבצק
יוצרים מספר פתחי איוורור בעזרת סכין
אופים כ- 50 דקות עד שהבצק מזהיב
אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית8/2/2010 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פאי תפוחים סגור של סירקיסו--- maryline   « הודעה נוכחית
8/2/2010 09:51
פאי תפוחים סגור - שלםו--- maryline  
8/2/2010 09:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן