...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק בצל ספרדי - בציפוי בצק עלים פריךו--- פלפלית 15/10/2008 12:18


שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו


מצרכים

ל- 6 סועדים:

1 ק"ג בצל ספרדי חתוך לחצאי טבעות מהזן המתקתק יותר , הבצל הספרדי שמנמן יותר ,דחוס יותר ובעל קליפה חומה
בקבוק יין לבן, יבש אני מעדיף שרדונה
חצי ליטר מים רתוחים
3 ראשי שום חצויים ל 2 אפויים בתנור כחצי שעה בדרגת חום 170 מעלות
1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמן זית משובח
רבע כוס כוסברה קצוצה ( לא חייבים אם לא אוהבים)
2 כפות טימין טרי
1 כפית קימל מוקפץ שנייה על מחבת טפלון חמה
כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפיות מלח ים

לכיסוי :
6 ריבועי בצק עלים קנוי בגודל הצלחת או הספל
גבינת פרמג'נו אמיתית

אופן ההכנה
1. בסיר רחב יוצקים חצי כוס שמן זית ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא נעשה חום זהוב אבל לא שחור, מוסיפים את הכרישה ואת בקבוק היין הלבן ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים של המרק ( את חצאי השום סוחטים לתוך הנוזלים שרק הבשר של השום יוצא החוצה).

2. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי והמרק נהיה סמיך מעט.

3. מתקנים תיבול אם יש צורך.

4. אופן הגשה: מרדדים ריבוע עלי בצק עלים מוכן לעובי חצי ס"מ ומברישים עם מעט חלמון של ביצה.

5. לפני ההגשה מחממים תנור ל 200 מעלות ומוזגים את המרק לספלים או לצלחות חרס מכסים את פי הצלחת בבצק עלים ומדביקים עם מעט חלמון את השוליים אופים בתנור החם מאוד כ 10 דק' או עד שהבצק תופח ונהיה זהוב ומבריק מפזרים מעליו קצת גבינת פרמג'ן ועירית קצוצה ומגישים.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...............ו--- איה15/10/2008 07:08
אושי בודרינק- חמין מלפפונים ממולאים, בוכריו--- זברה
15/10/2008 07:53
מרק ארטישוק ירושלמי וערמוניםו--- שמנמודה
15/10/2008 08:30
מרק כרישה, ערמונים וארטישוק ירושלמיו--- שמנמודה
15/10/2008 08:41
עגבניות ממולאות נוסח פרובנסו--- זברה
15/10/2008 08:52
עוגיות חמאה ופקאניםו--- זברה
15/10/2008 09:55
|תפוחי אדמה בטעם פיצהו--- גדולה  
15/10/2008 11:39
מרק בצל ספרדי - בציפוי בצק עלים פריךו--- פלפלית « הודעה נוכחית
15/10/2008 12:18
קיש כרישה, קצ'קבל וצנוברים - יעל גרטיו--- פלפלית
15/10/2008 13:43
חלה בצורת רימון ו- 7 לחמניות רימון קטנותו--- -מרילין  
15/10/2008 15:27
הרימון הגדול - בשלב ההתפחה, עם שמן פפריקהו--- -מרילין  
15/10/2008 15:29
צ'יבוריקי- מאפים עם בשר ו--- -מרילין
15/10/2008 20:14
פסטרמה הודו ו--- אורית(ה)  
15/10/2008 20:58
הפסטרמה על מצע המלחו--- אורית(ה)  
15/10/2008 21:05
תיקון- הפסטרמה על מצע המלחו--- אורית(ה)  
15/10/2008 21:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן