...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק דגים יווניו--- chant 4/2/2010 07:38

מרק דגים יווני
מקור המתכון:
זהו מתכון עתיק והיוונים טוענים שזהו אביהם של מרקי הדגים הצרפתיים. המרק מתבסס על דגי סלע של הים התיכון. למעט העקרבנון, שיש כאן וגם שם, אין לנו אותם הדגים, אבל דגים פשוטים בתוספת ראש של לוקוס ורסקס, לפעמים עולים ברשת גם כאן. על השולחן

2 ק"ג דגים כאמור לעיל (דגים גדולים יש לחתוך לחתיכות גדולות)
מעט זעפרן
שמן זית
4 בצלים בינוניים,קצוצים גס
2 כרישות (רק החלק לבן), קצוצות
3 גזרים פרוסים
1 ראש סלרי עלים, קטן וצעיר
4 שיני שום קצוצות
פלפל חריף לפי הטעם
1 כף טימין טרי
6 עגבניות אדומות, חלוטות, קלופות, מגורענות וקצוצות
2 עלי דפנה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
50 מ"ל אוזו
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפות נענע טרייה, קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה

מתכון ל - 10 מנות

+ משרים את הזעפרן במעט מים רותחים.
+ בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והכרישה על להבה בינונית, עד שיהיו שקופים.
+ מוסיפים גזר, סלרי, שום, פלפל חריף, תימין, עגבניות, עלי דפנה, וקליפת תפוז ומבשלים כ-20 דקות עד שנוצר רוטב עשיר.
+ מוסיפים אוזו וליטר מים ומבשלים עוד 10 דקות.
+ מוסיפים את הדגים ומבשלים 5-10 דקות, עד שהדגים מוכנים אך לא מתפרקים.
+ מוסיפים מיץ תפוזים, נענע ופטרוזיליה ומגישים עם לחם כפרי




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ......... ו--- פלפלית4/2/2010 06:48

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק ארטישוקו--- chant
4/2/2010 07:30
מרק חמוץ מתוק....ו--- chant
4/2/2010 07:32
מרק עוף ויטנאמיו--- chant
4/2/2010 07:35
מרק דגים יווניו--- chant « הודעה נוכחית
4/2/2010 07:38
רולדות מבצק מיוחד במילויים מגווניםו--- גדולה  
4/2/2010 10:32
אורונגלושקה- עוגת שמרים הונגרית מהממת!-ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:53
ביס אורנגלושקה- ענני חמאה סוכר ואגוזים....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:54
- האורנגלושקה בתפיחה בסיר פלא- לפני האפייה.....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:55
- וכך נראית תפוחה מלמעלה-..........ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:57
- ואפויה בסיר פלא- תראו כמה תפחה.....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:58



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן