...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק ארטישוקו--- chant 4/2/2010 07:30

מרק ארטישוק ירושלמי
מקור המתכון: עמית קאופמן, גיליון 176
מרק קטיפתי, המוציא את המיטב מהירק המיוחד הזה. אפשר להגישו קר או חם (בהתאם לחשק, לשעה ולהעדפת האורחים). את המרק אפשר ואף רצוי להכין יום מראש, ואז טעמו משתבח. אפשר להגיש כמנה בצלחת מרק או כפתיח/נשנוש בספלוני אספרסו.

חומרים ל-10 ספלוני אספרסו:
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות
700 גרם ארטישוק ירושלמי (כ-7 יח’ בגודל כ-10 ס”מ) קלופים ושטופים
400 מ”ל ( ¾1 כוסות) ציר ירקות
1 כפית עלי תימין טריים קצוצים
מלח ופלפל לבן
100 מ”ל (1/3 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה
1 חבילה נבטי צנונית או עירית קצוצה, לקישוט


+ מאדים בצל בסיר עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
+ מוסיפים ארטישוקים, ציר ירקות ותימין ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך, עד שהארטישוקים רכים מאוד.
+ טוחנים את המרק בבלנדר יד ומסננים. מביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת, טועמים ומסיימים את התיבול.
+ מוזגים לכוסות ומעטרים במעט נבטי צנונית או עירית.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ......... ו--- פלפלית4/2/2010 06:48

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק ארטישוקו--- chant « הודעה נוכחית
4/2/2010 07:30
מרק חמוץ מתוק....ו--- chant
4/2/2010 07:32
מרק עוף ויטנאמיו--- chant
4/2/2010 07:35
מרק דגים יווניו--- chant
4/2/2010 07:38
רולדות מבצק מיוחד במילויים מגווניםו--- גדולה  
4/2/2010 10:32
אורונגלושקה- עוגת שמרים הונגרית מהממת!-ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:53
ביס אורנגלושקה- ענני חמאה סוכר ואגוזים....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:54
- האורנגלושקה בתפיחה בסיר פלא- לפני האפייה.....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:55
- וכך נראית תפוחה מלמעלה-..........ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:57
- ואפויה בסיר פלא- תראו כמה תפחה.....ו--- איה ו.  
4/2/2010 11:58



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן