...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק קרופניק - לאניני טעם ו--- פלפלית   3/2/2010 11:53

מרק קרופניק - לאניני טעם - ר.סירקיס - "מהמטבח באהבה"

6 מנות

1 בצל גדול
3 גזרים
שורש סלרי - בינוני
3 כפות מרגרינה [* אני שמה שמן קנולה]
7 כוסות מים
4 כפיות א. מרק פרווה
1 כפית מלח
חצי כוס גריסי פנינה
2 חלמונים
חצי כוס שמנת מתוקה [* לגירסה חלבית.]
2 כפיות עירית או פטרוזיליה קצוצה דק.

טעמו של המרק משובח ממש ומתאים להגשה לאורחים "מבינים,. המרק מועשר בחלמוני ביצים ובשמנת מתוקה ויכול הלוות מנה ראשונה בארוחת דגים.

1. לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות קטנות, שוות בגודלן. לטגן אותם במרגרינה [* אני שמה שמן] בסיר מרק עד לריכוך קל. לא לתת להם להשחים מידי, משך הטיגון כ 5 דקות.

2. להוסיף מים, א. מרק מלח וגריסי פנינה. לבשל שעה על אש בינונית/נמוכה, בסיר מכוסה חלקית. לטעום ולהוסיף מלח/פלפל , לטעמך. עד שלב זה ניתן להכין מראש.

*** ניתן להשביח ע"י הוספת פרוסות פטריות טריות/משימורים.
בעת הבישול - פלפלית.

3. לפני ההגשה, לחמם את המרק עד לרתיחה. לטרוף את החלמונים ואת השמנת בקערה קטנה. להוסיף כחצי כוס מרק חם ולערבב היטב.
להחזיר את התערובת כולה לסיר ולערבב קלות.
לזרות עלי פטרוזיה, קצוצה או עירית קצוצה, ולהגיש.

בגירסה הבשרית
לבשל עם חלקי עוף. [*אני שמה כנפי עוף]
מוסיפה רק את החלמונים.

רוצה לציין שהשבוע הוספתי גם בנוסף לבצל - בזמן הטיגון,
* פרוסות של פרסה [כרישה החלק הלבן] הוסיף המון טעם.
* פטריות פרוסות
* קוביות מ 2 קישואים

הכנתי בגירסא בשרית - בלי חלמונים ובלי שמנת.
אבל עם חלקים של גרון הודו


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה3/2/2010 04:53
אמיגדלוטה - עוגיות שקדים יווניות / פפריקהו--- איה
3/2/2010 05:03
שושנים במלית תפוחי עץ ופירות יבשים ו--- איה
3/2/2010 05:06
מרק גרגרי חומוס וארטישוק / אלי לנדאוו--- איה
3/2/2010 05:14
מרק קרופניק - לאניני טעם ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
3/2/2010 11:53



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן