...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובנה שושנים זריזה......ו--- איה ו.   30/1/2010 11:09


למה זריזה?
כי אני אופה את הקובנה רק שעה וחצי ואז מגישה אותה. זה היה הלחם שלנו לסעודת השבת הצמחונית שאכלנו אתמול בערב.
את תבנית הקובנה השנייה השארתי בתנור על חום שבת עד הבוקר, כמובן שהתקבלה חומה למהדרין ונזללה עם כל התוספות המבורכות- חמינדוס, חצילים, רסק, סחוג תוצרת בית, סלט חריף קטן.

אני מכינה את הקובנה בשתי תבנית קפיץ רגילות-
הכמות הזו מספיקה לתבנית 24+ תבנית 26.
מכסה ברדיד אלומניום ואופה.

המתכון המוצלח לבצק הוא של מרילין איילון האלופה:

קילו קמח
כף מלח
2 כפות סוכר
2כפיות קצח
2 כפות שמרים יבשים
בערך 700 מ"ל מים

לשלב העיצוב- יש להכין 200 גרם חמאה רכה נוחה למריחה.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
הכל במיקסר (חוץ מהחמאה כמובן) -עם וו לישה- 10דקות

שימו לב את המים להוסיף בהדרגה עד קבלת בצק רך וגמיש.

(-אני - איה- מוסיפה ללישה גם מעט דבש- כך אנחנו אוהבים את הקובנה שלנו.)



להניח בקערה משומנת ולכסות להתפחה.

התפחתי 4 פעמים, פעם אחרונה במקרר.

על משטח השיש המשומן קלות:

חילקתי את הבצק לשניים + לישה קצרה.
כל חלק לרדד למלבן גדול ודק.
למרוח מחצית מכמות החמאה הרכה על העלה, לגלגל לרולדה, לפרוס אותה בערך ל 10 מקטעים שווים ולסדר יפה בתבנית עגולה על גבי נייר אפייה, בצורת שושנים.

כך עם שני חלקי הבצק לקבלת שתי תבניות.

להניח בטמפרטורת החדר להכפלת נפח.

לכסות ברדיד אלומניום באופן שיאפשר לבצק לתפוח עוד בתנור.
לחמם תנור ל 180 ולאפות שעה וחצי את הקובנה, מכוסה.

בשלב זה -

תבנית אחת הסרתי ממנה את הנייר והשחמתי קלות כמה דקות במצב גריל.
להגיש מיד חמה ומהבילה....רק דמיינו את ריח החמאה ונימוחות המאפה....

את התבנית השנייה השארתי מכוסה כל הלילה בתנור בחום 80 מעלות.
כך עד ארוחת בוקר. אין צורך להשחים אותה מלמעלה- היא כבר שחומה דיה....



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה30/1/2010 08:06
קובנה שושנים זריזה......ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
30/1/2010 11:09
- קובנה תופחת...........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:10
- ביס קובנה..........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:10
- ואחרונה חביבה.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:11
פיתות שבת חידאניות/ המטבח התימני-..........ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:13
-....בצק-.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:14
-........שלב 2-.....ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:14
-.....שלב 3-.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:15
-...הפיתות מוכנות, רכות ונימוחות.....-ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:16
שאלות ו--- לימונית
15/10/2010 10:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן