...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פבלובה אישית ו--- מרילין71   27/1/2010 10:25

כמה שאני אוהבת קינוחים שמשלבים מרקמים שונים וטעמים שונים..זה כאילו שכל ביס מביא הפתעה חדשה
כמה שאני אוהבת קינוחים שניראים אלגנטים וצבעוניים
כמה שאני אוהבת קינוחים, שבסוף הארוחה כולם מכריזים שאין אפילו מקום להכניס סיכה בבטן, ואז כשהוא מגיע...והעיניים של כולם נפתחתים, הפה פעור..ואז נשמעים צלילים כאלה..של עונג גרגרני
כמה שאני אוהבת שהבנות ואני עומדות יחד במטבח וכמו סרט נע מייצרות מנות מנות ומגישות ברוב גאווה

כמה שאני אוהבת פבלובה

מצרכים לבסיס המרנג
ארבע חלבונים
קורט מלח
מאה שמונים גרם אבקת סוכר - 180
חצי כפית תמצית וניל
כפית חומץ
שתי כפיות וחצי קורנפלור

הכנה
מחממים תנור ל- 170
מציירים על גבי ניירות אפיה עיגולים בקוטר של כוס שתייה כ- 12 עיגולים
מניחים את הנייר הפוך על תבניות
~
* שמים את החלבונים ואת המלח בקערת המיקסר מקציפים עד שמתחיל להיווצר קצף
* מוסיפים את האבקת סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שההקצף יציב לגמרי
* מוסיפים את הוניל ואת החומץ ומקציפים עוד דקה
* מכבים, מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים אותו בעזרת מרית
~
* מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזליפים אותו בעיגולים המצויירים, בצורה מעגלית תחילה בבסיס, ואחר כך סביב בצורת ספירלה לגובה כדי ליצור מבנה של כוס
~
* מכניסים לתנור ואופים 5 דקות
* מנמיכים את החום ל- 130 ואופים עוד שעה וחצי
* מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים כך לקירור מלא


רוטב תות
מרסקים 4 כוסות תותים עם רבע כוס סוכר ומיץ מחצי לימון

מצרכים נוספים
פירות (תותים, קיווי, אננס, פסיפלורות פירות יער) ועוד
חותכים את הפירות לקוביות קטנות - מרוקנים את הפסיפלורות
שמנת מוקצפת לקצפת קופסא או שתיים, תלוי כמה אתם גרגרנים
גלידה (פיסטוק הכי טעים אבל אפשר אחר) או סורבט אני עשיתי חלק עם סורבט קיווי וחלק עם סורבט פסיפלורה

הרכת המנה
בכל צלחת הגשה אישית מסדרים כוס מרנג
שמים בתוך הכוס כף גלידה או סורבט
מזליפים קצפת בנדיבות כלפי מעלה
יוצקים מעט מן הרוטב תות מעל הקצפת
מסדרים פירות חתוכים סביב סביב
יוצקים מעט מתוכן הפסיפלורות סביב
מגישים מייד

ההנחיות לבסיס המרנג והרוטב תות מתוך הספר של אורנה ואלה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי .......... ו--- פלפלית27/1/2010 07:41

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
אושפלו לילדים (ולא רק)ו--- מרילין71  
27/1/2010 10:20
פבלובה אישית ו--- מרילין71   « הודעה נוכחית
27/1/2010 10:25
-מרק ספגטי עצמי..ו--- לינדוש
27/1/2010 16:29
הנה התמונה למרק ספגטי...ו--- לינדוש  
27/1/2010 16:31



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן