...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוחים אירית ו--- שרוניק 9/9/2008 22:47

מגזין פפרקה צחי בוקששתר

עוגת תפוחים אירית

חדש! מהיום תוכלו לצפות במתכון גם בוידאו
לחץ לצפיה במתכון מצולם

המרכיבים:
לבצק:
300 גר´ קמח
175 גר´ חמאה קרה מאד
קורט מלח
1/4 כוס מים קרים

למחית התפוחים:
3 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמיט) ללא הליבה מקולפים חתוכים לקוביות
50 גר´ חמאה
3/4 כוס סוכר
מקל קינמון
לתפוחי העץ המקורמלים:
1 כוס סוכר
50 גר´ חמאה חתוכה לקוביות
3 תפוחי עץ ללא הליבה קלופים ופרוסים לפרוסות
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
לקישוט
100 גר´ אגוזי לוז טחונים

הכנה:
*הכנת קלתית:
בקערה גדולה ורחבה מערבבים את הקמח והמלח.מפוררים את החמאה אל תוך הקמח ובעזרת קצות האצבעות ממשיכים בערבוב עד שהתערובת הופכת לפירורים.
יוצרים גומה במרכז, מוסיפים לתוכה מים קרים ולשים עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק קשה מדי אפשר להוסיף במהלך העבודה עוד מעט מים.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעתיים.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים בעדינות ובמהירות את הבצק לעובי
של 1/2 ס"מ.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומשמנים קלות במעט חמאה.
במרכז התבנית מניחים רינג או פורמה בגודל 24 ס"מ.
(אפשר גם בתבנית 24 רגילה לפאי) מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים על הרינג, מהדקים בעדינות את הבצק אל דפנות הרינג.
בעזרת סכין או מזלג דוקרים מעט את הבצק.
מעל הבצק מניחים נייר אפייה ומפזרים מעל שעועית יבשה עד מילוי התבנית( אפייה עיוורת ).
אופים בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מורידים בזהירות את נייר האפיה עם השעועית ומניחים לקלתית להתקרר

*הכנת מחית תפוחי העץ:
בסיר עמוק ממיסים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את תפוחי העץ, מקל קינמון ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים רכים.
מסירים את מקל הקינמון וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.

*הכנת מחית תפוחי העץ:
בסיר עמוק ממיסים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את תפוחי העץ, מקל קינמון ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים רכים.
מסירים את מקל הקינמון וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.
הכנת תפוחי העץ המקורמלים:
במחבת רחבה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בהיר.
מוסיפים את החמאה ופרוסות תפוחי העץ.
מערבבים ומבשלים עד שתפוחי העץ מושחמים מכל הצדדים (כ-5 דקות).
בעזרת כף מחוררת מעבירים את פרוסות תפוחי העץ לכלי ושומרים בצד

וממשיכים בהכנת הרוטב:
מנמיכים את האש, מוסיפים 6 כפות שמנת מתוקה מערבבים ונותנים לשמנת להתבשל 2-3 דקות (מקפידים להימנע מהרתחה).
בינתיים, בקערה נפרדת, טורפים היטב את יתרת השמנת עם הביצים. מסננים את הטופי (השמנת המקרומלת) לקערת השמנת והביצים ומאחדים את השתי התערובות במהירות תוך כדי טריפה מהירה - כדי שהביצים לא יתבשלו.

הרכבה:
מורחים בצורה אחידה על הקלתית את מחית תפוחי העץ, מעליה מסדרים את תפוחי העץ המקורמלים, מכסים ברוטב השמנת ומפזרים מעל אגוזי לוז טחונים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
מצננים מעט ומגישים




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי.....................ו--- איה9/9/2008 04:24
חטיפי דוריטוס ו--- עידית
9/9/2008 07:06
שמן צהובו--- עידית
9/9/2008 07:09
פטריות ממולאות בשר + תמונות של שלבי ההכנהו--- פלפלית  
9/9/2008 08:40
פטריות ממולאות בשר - מילוי/ציפוי וטיגון ו--- פלפלית  
9/9/2008 08:42
פטריות ממולאות בשר - סידור הפטריות בתבנית - והעברהו--- פלפלית  
9/9/2008 08:44
פטריות ממולאות בשר - סיום הבישול/אפיה ו--- פלפלית  
9/9/2008 08:45
לראש השנה: סלט רימונים ושעועית ירוקהו--- הדרר
9/9/2008 09:11
אני רוצה להכין את הסלט השעועית עם הרימוניםו--- סבתא של תמרי
30/9/2008 10:53
לחמניות בצל - פלעצלאך - נירה שויאר ו--- פלפלית  
9/9/2008 09:22
פידה צ´וקלק (פיתה ממולאת בירקות וגבינה)ו--- שרוניק
9/9/2008 22:28
תבשיל כרוב ובשר בקר נוסח טרנסילבניהו--- שרוניק
9/9/2008 22:34
עוגת אננס וקוקוסו--- שרוניק
9/9/2008 22:38
עוגת תפוחים אירית ו--- שרוניק « הודעה נוכחית
9/9/2008 22:47
מרמלדת מנדרינותו--- שרוניק
9/9/2008 22:49
שיפור למרמלדת מנדרינות או קלמנטינותו--- לבבית
20/1/2009 13:27



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן