...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק שעועית לבנה עם אורז/נירהמ1ו--- niram   11/1/2010 08:54

מרק שעועית לבנה עם אורז – " אָבִיקָס קוֹן אָרוֹז"/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, בית אמא

"כך נראה המרק (שלי יצא סמיך-סמיך)..." (נירה)

"את המרק הזה אמא בישלה ביום כביסה - שהיה נמשך יום שלם (בלי מכונת כביסה). פשוט הייתה מכינה סיר אורז, ואת השעועית בישלה בישול איטי על פתיליה, וכך הייתה מסיימת גם את הכביסה וגם את הבישול..." (נירה)

החומרים לסיר די גדול:
1/2 2 – 3 כוסות שעועית לבנה שטופה היטב – מושרית במים כחצי יממה. השעועית סופגת את הנוזלים, צריך להוסיף עוד מים מדי פעם שהשעועית תכוסה היטב
3 בצלים בינוניים – חתוכים לפרוסות דקות
כמה תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לרבעים
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות סוכר (לנטרול החומציות של רסק העגבניות)
1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית כמון (במקור אין כמון)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה (מי שאוהב יכול להוסיף גם פפריקה חריפה)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- שמים את השעועית לאחר השריה בסיר גדול עם תחתית כבדה, מכסים במים ומביאים לרתיחה
- שופכים את השעועית למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים
- מחזירים לסיר ומרתיחים שוב – מדי פעם מסירים את הקצף שצף מעל המים, ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (לא לשים מלח עד שהשעועית מתרככת)
- מטגנים את פרוסות הבצל בשמן קנולה עד שהן מזהיבות-משחימות (זהירות לא לשרוף שהבצל לא יקבל טעם מר)
- שופכים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן לסיר עם השעועית – משאירים קצת מהבצל לקישוט המנה
- מוסיפים את רסק העגבניות, תפוחי האדמה התבלינים והסוכר, מערבבים ומבשלים כשעה-שעה וחצי על אש קטנה.

הגשה: מגישים את המרק עם תלולית קטנה של אורז לבן במרכז ומעל מקשטים בערימת בצל מטוגן וקריספי.

תיהנו,

נירה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ............ ו--- פלפלית11/1/2010 07:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת שוקולד בגביעי גלידה ו--- אילנית12  
11/1/2010 07:49
מרק שעועית לבנה עם אורז/נירהמ1ו--- niram   « הודעה נוכחית
11/1/2010 08:54
אורז עם נבטוטי קטניות/נירהמ1ו--- niram
11/1/2010 08:56
ארטישוק ממולא פטריות ותפוחי אדמה/נירהמ1ו--- niram
11/1/2010 08:58
לחמניות רכות/eingediו--- niram
11/1/2010 08:59
לחמניות של r66 מ"מתכונים"ו--- niram
11/1/2010 09:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן