...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בוואריה תותים ו--- מ ר י ל י ן   5/1/2010 08:33

אפיה בכלל וקונדטוריה בפרט עדיין מהווים עבורי אתגר לא קטן, ותמיד אני מסתכלת על העוגות היפיפיות של המיטבות לאפות בכמיהה גדולה והצהרה מחייבת - אני גם רוצה להכין כזה דבר יפה-
הלכה למעשה לרוב אני חוזרת על העוגות הבחושות הקלות והטובות או מקסימום אופה פאיים, שאותם אני מכינה בעיניים סגורות

ובוואריה...ובמיוחד בוואריה תותים היא אחת מהעוגות שחיכו לי הרבה זמן עד שעזרתי אומץ..כי זה ניראה לי נורא מסובך
במיוחד שיש שם כמה שכבות..ויש שם את האויב המפחיד מכל: ג'לטין

אז הלכה למעשה, החלק הכי קשה היה ללכת לקנות את התותים ולנקות אותם כהלכה. את השאר ביצעתי על פי ההוראות המדויקות של חברתי קארן, כשאני מחלקת את המשימה הגדולה למשימות משנה. והתוצאה? שימחה גדולה בצלחת ובפה


את העוגה מכינים ב- 3 שלבים
תחילה מכינים בסיס מבצק לייקח בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 או 26. את הבסיס אפשר להשאיר כמות שהוא או לחתוך אותו לשניים (בעובי) כדי ליצור בסיס דק יותר. אני אישית פרסתי אותו לשניים, ואת החצי השני הקפאתי
- שיהיה -
בשלב השני מרטיבים מעט את הבסיס - אפשר במעט מיץ תפוזים או מיץ אננס או מה שיש באותו רגע. וגם אפשר שלא להרטיב בכלל. מסדרים סביב סביב חצאי תותיםבמרווחים אחידים, כשהחלק החתוך של התות צמוד לדפנות - כמו בתמונה. על זה יוצקים את הקרם המוכן בשלב האחרון , כשהעוגה כבר בילתה לילה במקרר יוצקים את הציפוי ומקררים לעוד מספר שעות
.
סך הכל למתכון קניתי קילו וחצי תותים: אחרי ניקוי + הורדת הזנב + קצת
מהתות נשאר 800 גרם תותים ברוטו


מצרכים לבסיס
ארבע חלבונים
ארבע חלמונים טרופים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה

הכנת הבסיס
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
אופים בתבנית מתפרקת משומנת עד שמזהיב ומצננים

מצרכים לקרם
ארבע מאות גרם תותים מרוסקים
מאה עשרים גרם סוכר
שמונה עשרה גרם ג'לטין
שתי קפוסאות (500 מ"ל סך הכל) שמנת מתוקה מוקצפת
.
הכנת הקרם
שמים את הג'לטין בכוס חלב, מערבבים
ממתינים כ- 10 דקות תוך
מכניסים לסיר את הסוכר ואת רסק התותים
ומערבבים תוך חימום עד שהסוכר נמס - מספר דקות
מכבים, מוסיפים את הכוס חלב עם הג'לטין ומערבבים היטב
מקררים כרבע שעה
מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות
יוצקים לתבנית ומקררים לילה במקרר


הציפוי
שמים בחצי כוס מים 6 גרם ג'לטין ומערבבים
בסיר קטן מחממים 2 כפות מיץ לימון עם 4 כפות סוכר
עד שהסוכר נמס ומכבים
מוסיפים לסיר 200 גרם תותים מרוסקים
מצרפים את הג'לטין ומערבבים היטב
כשהציפוי פושר, יוצקים על בוואריה הקרה
ומקררים מספר שעות

~

לשיחרור העוגה מעבירים סכין סביב הדפנות פותחים את התבנית ומחלצים




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ......... ו--- פלפלית5/1/2010 07:28

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סמבוסק עיראקי במלית חומוסו--- אילנית12  
5/1/2010 07:53
קובה בורגול עיראקית במלית בשר/צמחוניו--- אילנית12  
5/1/2010 11:37
בוואריה תותים ו--- מ ר י ל י ן   « הודעה נוכחית
5/1/2010 08:33
בוואריה תותים - פרוסה ו--- מ ר י ל י ן  
5/1/2010 08:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן