...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

"מָּקְבּוּבָּה"–סלט פלפלים ועגבניות טוניסאי/נירהמ1ו--- niram 28/12/2009 08:45

"מָּקְבּוּבָּה" – סלט פלפלים ועגבניות טוניסאי/נירהמ1
מקור המתכון: אחותי שרה (נשואה לטוניסאי)

"לסלט הזה יש שמות שונים – הכול עניין של גיאוגרפיה: אם אתה טוניסאי, קוראים לו מָּקְבּוּבָּה, מַרְמוּמָה, או מַרְדוּמָה (תלוי מאיזה חלק של טוניס מגיע המתכון..." (נירה)

החומרים:
8-6 פלפלים ירוקים בהירים דקים (לא הבשרניים)
8-6 פלפלים מסוג "גמבה", או אדומים רגילים
2-1 פלפלים חריפים
10-8 עגבניות אדומות בינוניות אדומות ומוצקות קצוצות ומנוקזות מגרעינים ומנוזלים
2 שיני שום גדולות שבורות
1 ראש גדול שום קצוץ לחתיכות קטנות (בסכין, לא כתוש)
שמן לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות והפלפלים)
1 כפית מלח

הכנה:
- קוצצים את שלושת סוגי הפלפלים.
- מחממים שמן, מוסיפים לו את שתי שיני השום השבורות.
- מוסיפים את שלושת סוגי הפלפלים ומטגנים עד שהם משחימים (להיזהר לא לחרוך, זה נותן טעם מר לתבשיל).
- מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, מטגנים דקה.
- מוסיפים את העגבניות השום הקצוץ והסוכר ומבשלים עד שהן מתרככות.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה (בערך שעה – או יותר – אני לא מסתכלת על השעון) לצמצום הנוזלים, מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומבשלים כמה דקות נוספות, וזהו!

הערה שלי (נירה):
אני מוסיפה לסלט הזה טונה ומגישה עם ביצה קשה ולחם כפרי טרי-טרי. טעים-טעים.

תיהנו,

נירה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ............ ו--- פלפלית28/12/2009 08:14

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פירה חצילים...ו--- chant
28/12/2009 08:40
שעועית אדומה עם רוטב יוגורט ושום/נירהמ1ו--- niram  
28/12/2009 08:42
"מָּקְבּוּבָּה"–סלט פלפלים ועגבניות טוניסאי/נירהמ1ו--- niram « הודעה נוכחית
28/12/2009 08:45
סלט כרובית/נירהמ1ו--- niram
28/12/2009 08:51
לחם שוםו--- מ ר י ל י ן  
28/12/2009 09:31
עוגת שכבות מדהימהו--- sarit147  
28/12/2009 12:51
מתכון :עוגיות טחינה ניקי בו--- אמאשל..
28/12/2009 17:47



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן